Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • AJet’ten Çocuklu Aileler İçin Yaz Tatili Kampanyası
  • DHL’den, Havalimanından Havalimanına Hızlı ve Öncelikli Kargo Hizmeti: Xcelerate
  • Emirates, ATP ile Olan Global Ortaklığını 2030’a Kadar Uzattı
  • Uganda Turizm ve Yatırım Zirvesi Gerçekleşti
  • TFS, JIG Denetimini “Good” Seviyesiyle Geçti!
  • Hitit Oxygen ile Havayolu Perakendeciliğinde Yeni Bir Soluk
  • Air Transat Türkiye Kargo GSA’i Globe Air Türkiye
  • Air Transat, Toronto–İstanbul Direkt Uçuşlarını Başlatıyor!
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Turizm » Türkiye’den St. Petersburg’a yoğun ilgi THY’ye uçak büyütüyor
Turizm

Türkiye’den St. Petersburg’a yoğun ilgi THY’ye uçak büyütüyor

Zeynep KaliBy Zeynep Kali2 Haziran 2025Yorum yapılmamış2 Mins Read
turkiye
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
90 / 100
Altyapı Rank Math SEO
SEO Puanı

 Türkiye’den St. Petersburg’a yoğun ilgi THY’ye uçak büyütüyor

Kuzeyin Venedik’i de olarak bilinen, Rusya’nın en büyük ikinci şehri St. Petersburg son zamanlarda Türkiye’den yoğun ilgi görüyor. Rusya’ya vize stresi yaşamadan, e-vize ile ulaşılabilmesi ve İstanbul’daki havalimanlarından aktarmasız olarak 3.5 saatte ulaşılması nedeniyle St. Petersburg, seyahat severlerin yeni gözdesi. Bu yoğun ilgi karşısında THY, her gün gerçekleştirdiği 3 uçuştan birini Airbus A330 tipi büyük gövdeli uçakla gerçekleştirecek.

Büyüleyici mimari eserleri, görkemli tarihi, sahip olduğu yüzlerce sanat eseri ve müzeyle Rusya’nın en büyük ikinci şehri olan St. Petersburg Türk gezginlerin her geçen gün daha çok ilgisini çekiyor.  İstanbul’dan hava yolu ile aktarmasız olarak 3,5 saatte ulaşılan St. Petersburg’a yönelik yoğun ilgi üzerine Türkiye’nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi THY, günde 3 kez gerçekleştirdiği uçuşlardan bir tanesini 9 Haziran 2025 tarihinden itibaren 251 yolcu kapasiteli Airbus A330 tipi büyük gövdeli uçakla gerçekleştirecek. 

turkiye

Büyük gövdeli uçakla St. Petersburg’a Business Class ile seyahat edecek yolculara tam yatak kapasitesi imkanı sunulacak. Ayrıca ekonomi koltuklarında seyahat edecek yolcular için de bacak mesafesi artacak.

Rusya’nın ve Avrupa’nın en güvenli şehirlerinden biri olan, tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra uygun fiyatlı konaklama, yeme-içme olanaklarıyla da seyahat severlerin ilgisini çeken St Petersburg’a çeşitli havayollarından günde 7 uçak seferiyle ulaşmak mümkün. THY, İstanbul Havalimanı’ndan günde karşılıklı 3 sefer gerçekleştirirken yine İstanbul Havalimanı’ndan Rusya’nın bayrak taşıyıcı şirketi Aeroflot tarafından günde karşılıklı 1 sefer düzenleniyor. İstanbul Havalimanı’nın yanı sıra Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan düzenlenen karşılıklı seferler de büyük ilgi görüyor. Buna göre Pegasus Havayolları günde 2 sefer, AJet ise günde 1 sefer gerçekleştiriyor.

turkiye

Sadece Rusya’nın değil Avrupa’nın da en göz alıcı şehirlerinden biri olan St. Petersburg, sahip olduğu kanallarla Kuzeyin Venedik’i olarak da adlandırılıyor. Türkiye’den St. Petersburg’a seyahat etmek için elektronik vize yeterli! Türk vatandaşları online başvuruyla sadece 4 takvim gününde elektronik vize alabilirken, bunun için yalnızca pasaport ve dijital fotoğraf yeterli. 60 gün geçerlilik süresi olan vizeyle 16 güne kadar St. Petersburg’da konaklamak mümkün olabiliyor.   

turkiye

st petersburg bilet st petersburg uçuşları St. Petersburg nerede
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Zeynep Kali avatarı
Zeynep Kali

    İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

    Related Posts

    DHL’den, Havalimanından Havalimanına Hızlı ve Öncelikli Kargo Hizmeti: Xcelerate

    23 Haziran 2025

    Uganda Turizm ve Yatırım Zirvesi Gerçekleşti

    22 Haziran 2025

    AirviaTech, IATA Sertifikalı İlk Türkiye Merkezli Aggregator Oldu

    19 Haziran 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.