TC-MCN Yeniden Gökyüzüyle BuluÅmaya Hazır
mng havayolları maaÅ, EFW’deki DönüÅümünün Ardından İkinci A330-300 P2F UçaÄını Teslim Aldı
Türkiye’de hava kargo sektöründe önemli bir paya sahip olan MNG Havayolları, 25 yılı aÅkın deneyimini uçuÅ aÄını geniÅletmek ve daha yüksek kalite hizmet sunabilmek için kullanıyor. Geçen yıl Türkiyeânin ilk yolcu uçaÄından kargo uçaÄına dönüÅtürülen A330-300P2F uçaÄını teslim alan MNG Havayolları, ikinci uçaÄının dönüÅümünü de tamamladı. TC-MCN yapısal ve hacimsel olarak daha yüksek kapasiteyle yeniden gökyüzüne çıkmaya hazır.
25 yıl önce tamamen yerli sermaye ile kurulan MNG Havayolları, 9 geniÅ gövdeli kargo uçaÄı filosuyla Türkiye’deki hava kargo kapasitesinin önemli bir kısmını elinde tutuyor. Tarifeli seferlerinin yanı sıra müÅterilerinin talepleri doÄrultusunda uçak ve kapasite hizmeti sunan charter seferleriyle de büyümesini sürdüren MNG Havayolları, Türkiyeâyi hava kargo pazarında öne çıkarmayı ve tecrübesiyle hizmet aÄını ve çeÅitliÄini geniÅletmeyi hedefliyor.
Aralık 2020’de A330 uçaÄının satın alınması ve kargo uçaÄına dönüÅtürülmesine yatırım yapan ilk Türk Åirketi, sürekli iyileÅtirme vizyonuyla MNG Havayolları oldu. Türkiye’nin ilk dönüÅtürülmüŠA330-300P2F uçaÄı TC-MCM, Kasım 2021’de Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) tesisinden ayrıldı ve MNG Havayolları filosuna katıldı. Kargo uçaÄı olarak uçmaya baÅladıÄı Kasım ayından beri Ãin, Türkiye ve Avrupa arasında 3000âe yakın uçuÅ yaptı ve 12000 tonun üzerinde kargo taÅıdı.
MNG Havayolları filosunu A321P2F uçaklarıyla geniÅletecek
MNG Havayolları Genel Müdürü Ali Sedat Ãzkazanç, âİkinci A330-300 uçaÄımızı EFW tesislerinden teslim almaktan büyük mutluluk duyuyorum. MNG Havayolları olarak müÅteri memnuniyeti ve uçuÅ güvenliÄini ön planda tutarak kargo kapasitemizi artırıyoruz. Türkiye’de dönüÅüm projesine yatırım yapan ilk firma olmamız bizleri gururlandırıyor ve daha yüksek hedefler için motive ediyor. TC-MCN ile hem tarifeli hem de charter olarak çok çeÅitli müÅterilere ve lokasyonlara hizmet vereceÄiz. İnanıyorum ki, MNG Havayolları ve EFW arasındaki iÅbirliÄi her iki Åirkete de deÄer katmaya devam edecek. Åu anda 2024 ve sonrası için dönüÅüm planları üzerinde çalıÅıyoruz. Ãnümüzde EFW ile dönüÅümünü gerçekleÅtireceÄimiz iki A330-300P2F uçaÄı daha bulunuyor. Bunlara ek olarak, kısa mesafe için uçuÅlar için artan pazar talebi ve yakıt verimliliÄi ile ton baÅına daha düÅük maliyet fırsatı, 2023âte filomuzu A321P2F ile geniÅletme kararı almamıza neden oldu.â
