TRENDING Havacılıkta Emniyet ve İnsan Faktörü
Havacılığı bizimle takip edin
Pazartesi, Nisan 27

SunExpress, ilk yeni nesil 737-800 NG uçağını teslim aldı

MEHMET KALI • 16 HAZ 2015 • 2 DK OKUMA
SunExpress, ilk yeni nesil 737-800 NG uçağını teslim aldı 27 Nisan 2026
SUNEXPRESS yeni uçağı
Geçen yıl 40 kesin 10’u opsiyonlu olmak üzere 4 milyar 750 milyon Dolar değerindeki 50 uçak siparişi veren SunExpress ilk uçağını teslim aldı.

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yeniden tasarlanan kabiniyle ilk yeni nesil 737-800 NG uçağını teslim aldı.  SunExpress, Boeing ile 2014 Şubat ayında varılan anlaşma ile değeri 4 milyar 750 milyon dolar olan 40 kesin, 10’u opsiyonlu toplam 50 Boeing 737-800 NG ve 737-8 MAX siparişi vermişti.

Kabin tasarımı tamamen değiştirilen ve SunExpress renklerine boyanan ilk Boeing 737-800 NG, Seattle’de bulanan Boeing Airfield tesislerinde gerçekleştirilen başarılı testlerden sonra SunExpress’e teslim edildi. Bu yıl teslim edilecek 5 uçaktan ilki olan TC-SEI kuyruk tescilli uçak, Pazar günü Antalya’ya iniş yaptı. SunExpress, bu yıl teslimatı gerçekleştirilecek olan diğer 4 uçağı da sırasıyla Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında filosuna katacak.

Daha düşük yakıt tüketimi, daha düşük bakım maliyeti, daha uzun menzil, daha az emisyon ve daha az gürültü gibi avantajlar sunan Boeing 737-800 NG ve 737-8 MAX’ın teslimatı 2021’de tamamlanacak. Ayrıca, uçaklarda kullanılan Z85 Dragonfly koltuklar da, ince ve hafif yapısıyla, daha fazla bacak mesafesi yarattığı için yolcu konforunu arttıracak.

Ulaşımonlie

Mehmet Kali
Mehmet Kali

Havacılık sektörü ve hava kargo operasyonları üzerine analizler hazırlayan editör.

Yorumlar (0)