Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Centrum Air, 10. Uçağıyla Filosunu Güçlendirdi!
  • Hindistan Air İndia Uçak Kazası: Yakıt Anahtarı Gizemi
  • Gazipaşa-Alanya ile Amsterdam arasında haftada üç direkt uçuş
  • Türk Hava Yolları ve Airlink havayolu ortak uçuş anlaşmasına imza attı
  • Horoz Lojistik’ten Stratejik Satın Alma Hamlesi
  • Emirates, Crypto.com ile bir Mutabakat Anlaşması imzaladı
  • SINGAPORE AIRLINES GRUBU VE MANDAI WILDLIFE GRUBU İŞ BİRLİĞİ
  • Horoz Lojistik, Deniz Taşımacılığında Hedef Büyüttü
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havacılık » Slovenya Hükümeti, Havayollarına Teşvik Verecek
Havacılık

Slovenya Hükümeti, Havayollarına Teşvik Verecek

Mehmet KaliBy Mehmet Kali16 Ocak 2023Yorum yapılmamış1 Min Read
Slovenya Hükümeti, Havayollarına Teşvik Verecek 12 Temmuz 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
61 / 100
Altyapı Rank Math SEO
SEO Puanı

Slovenya Hükümeti, Havayollarına Teşvik Verecek

Slovenya hükümeti, havayollarının yeni rotalar açması ve mevcut hizmetlerdeki frekanslarını artırması için 5,6 milyon avro sübvansiyon tahsis eden bir yasa tasarısını kabul etti.

Bu teşvikler, taşıyıcının Slovenya’daki havalimanı ücretlerinin %50’sine kadar olacaktır ve amacı Ljubljana Havalimanı’ndaki ücretlerin çok yüksek olduğuna dair şikayetleri önlemeyi amaçlamaktadır. Tasarı, devlet yardımı tolduğu için Avrupa Komisyonu’nun onayını gerektiriyor. Ekonomik Kalkınma ve Teknoloji Bakanı, Slovenya’nın hava bağlantılarını iyileştirmek için mevcut hava yollarını koruyarak ve yeni düzenli hava yollarının kurulmasını teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Altyapı Bakanı, hızlı bir şekilde hareket ederek süreci Mart sonunda başlayacak olan yaz sezonundan önce tamamlamak istediklerini belirtti.

Slovenya Altyapı Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Slovenya’nın küresel trendlere dahil edilmesinin hayati önem taşıdığını belirtti. İhracata dayalı bir ekonomi olarak, sadece düzenli ve güvenilir havayolları sayesinde küresel pazarlarda rekabet edebileceklerini söyledi.

Aynı zamanda, daha uzak pazarlardan mümkün olduğu kadar çok sayıda yabancı misafiri Slovenya’ya çekmek istedikleri için, sağlam hava bağlantılarının turizm sektörü için önemli olduğunu ve kongre turizmi için de önem taşıdığını belirtti.

Bunun için ekonomi ve turizm için en önemli destinasyonlara yeni rotaların sübvanse edilmesi ve frekans artışının teşvik edilmesi gibi kısa vadeli ek önlemlerin uygulanması gerektiğine dair ifadeler yer aldı.

Slovenya Hükümeti, Havayollarına Teşvik Verecek 12 Temmuz 2025

 

Slovenya hava kargo Slovenya hükümeti Slovenya kargo Slovenya uçak kargo
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    Centrum Air, 10. Uçağıyla Filosunu Güçlendirdi!

    12 Temmuz 2025

    Hindistan Air İndia Uçak Kazası: Yakıt Anahtarı Gizemi

    12 Temmuz 2025

    Gazipaşa-Alanya ile Amsterdam arasında haftada üç direkt uçuş

    11 Temmuz 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.