
Avukat Gamze Gökçe Ãnder, uçuÅun 4 saat 45 dakika gecikmeli olarak gerçekleÅmesi üzerine uçak bilet bedelinin kendisine iade edilmesi için Tüketici Hakem Heyetine baÅvurdu.

Samsun’a gitmek için özel bir hava yolu Åirketinden bilet alan Samsun Barosu avukatlarından Gamze Gökçe Ãnder, uçuÅun 4 saat 45 dakika gecikmeli olarak gerçekleÅmesi üzerine uçak bilet bedelinin kendisine iade edilmesi için Tüketici Hakem Heyetine baÅvurdu. Ãnder’in yaptıÄı baÅvuru olumlu sonuçlandı. Tüketici Hakem Heyeti hava yolu Åirketinin Avukat Ãnder’e uçak bilet bedeli 110.98 lira parayı ödemesine karar verdi.
Avukat Gamze Gökçe Ãnder, Samsun-ÃarÅamba Havalimanına 15 Aralık 2014 tarihinde gerçekleÅtireceÄi uçuÅ için özel bir hava yolu firmasından iki bilet aldı.
Saat 16.45’te yapılması gereken uçuÅ, 4 saat 45 dakika gecikmeli olarak gerçekleÅince Avukat Gamze Gökçe Ãnder, uçak firmasının âayıplı hizmet verdiÄiâ gerekçesiyle Atakum İlçe KaymakamlıÄı Tüketici Hakem Heyeti’ne baÅvurarak, 110.98 lira uçak biletinin ilgili firma tarafından iptal edilip parasının geri iade edilmediÄini ileri sürerek bilet bedelinin kendisine iade edilmesini istedi.
Atakum KaymakamlıÄı İlçe Tüketici Hakem Heyeti BaÅkanlıÄı bilir kiÅi tarafından yapılan incelemenin ardından söz konusu hizmette ayıp olduÄu, tüketiciye verilen taahhüdün yerine getirilmediÄi, ayrıca firmanın dosyaya cevap sunmadıÄı ve ispat yükünü yerine getirmediÄi gerekçesiyle, 14 Temmuz 2015 tarihinde verdiÄi karar doÄrultusunda,Tüketicinin Korunması Kanununun 13. ve 14. maddeleri gereÄince incelenmesi yapılan olayın âayıplı hizmetâ niteliÄinde olduÄu anlaÅılarak aynı kanunun 15.maddesi gereÄi 110.98 lira bilet bedelinin tüketiciye iade edilmesine karar verdi.
âBU TÃR MAÄDURİYET YAÅAYANLARA ÃRNEK OLSUNâ
Havalimanında kendisiyle birlikte birçok kiÅinin maÄdur olduÄunu ve bu tür maÄduriyet yaÅayanlara örnek olması için Tüketici Hakem Heyetine baÅvurduÄunu hatırlatan Avukat Gamze Gökçe Ãnder, “Uçakla İstanbul’dan Samsun’a 1.5 saatte gelmek isterken otobüs yolculuÄu yapar gibi 10 saat bir sürede gelmek zorunda kaldım. Oradaki insanların sıkıntılarından sonra unutulup gidilecekti.
Herkes sinirlendi ancak sonrasında hiç kimse bir adım atmayacaktı. Ben bu anlamda Tüketici Hakem Heyetine baÅvurmayı düÅündüm. Hava yolu Åirketinin kendi internet sayfasında da 3 saati geçen rötarla uçuÅu gerçekleÅtirse dahi uçak biletinin kiÅiye iade edileceÄi konusunda internet portallarında reklamları vardı. Onların reklam portallarından yola çıkarak Tüketici Hakem Heyetine baÅvurdum. Tüketici Hakem Heyeti de hava yolu Åirketinin ayıplı bir hizmet verdiÄi, kendi internet portalında taahhüt ettiÄini yerine getirmediÄi gerekçesiyle uçak bilet bedelinin tarafıma iadesine karar verdi. Hakem heyeti kararı Åu an elimde. Uçak biletinin bedelini onlardan tahsil edebilecek durumdayım.”
Ãte yandan, söz konusu özel hava yolu Åirketinin uçak biletinin bedelini Avukat Gamze Gökçe Ãnder’e ödememek için Samsun 2. Tüketici Mahkemesi’ne dava açtıÄı öÄrenildi.
Odatv.com