Hava Kargo Hakkında Herşey
Havacılık

Pembe Kağıt Uçak Meydan Okuması

Eskişehir’de Kadınlar, 8 Mart’ta ‘Pembe Kağıt Uçaklarla’ Meydan Okudu

Türk havacılık sektörünün öncü kurumlarından TEI, Dünya Havacı Kadınlar Haftası’nı anlamlı ve güçlü bir yolla kutlamak için “Pembe Kağıt Uçak Meydan Okuması” adlı rekor denemesine imza attı.

8 Mart 2016 Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Eskişehir’de, tüm dünya ile eş zamanlı olarak ve yerel saatle 12.00 ve 12.15 arasında gerçekleşen Guinness Dünya rekoru denemesine, aralarında seçilmiş 400 kız öğrenci ve General Electric Türkiye, Türk Hava Kuvvetleri, TEI ve ODTÜ gibi kurumların alanında öncü kadın liderlerinin de yer aldığı 600 kişi katıldı.

Etkinlik kapsamında, havacılığa ilgi duyan kız öğrencilere sektörün daha yakından tanıtılması amacıyla gerçekleşen söyleşide konuşan alanında öncü kadınların ortak mesajı ise, kadın liderlerin artmasının ülkemizin gelişimini hızlandıracağı oldu.

TEI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., General Electric (GE), Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) ve Türk Hava Kurumu (THK) ortaklığında kurularak ülkemizin havacılık sektörünün gelişimini sağlayan TEI (TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.), ilginç bir rekor denemesine imza attı. Her yıl 8 Mart’ı kapsayan haftada kutlanan Dünya Havacı Kadınlar Haftası kapsamında, bu yıl tüm dünyada eşzamanlı olarak düzenlenen “Pembe Kağıt Uçak Meydan Okuması” (Pink Paper Plane Challenge™) adlı Guinness Dünya rekoru denemesine, TEI de Eskişehir’de, yerel saatle 12.00 ve 12.15 arasında ve yaklaşık 600 kişinin katılımı ile destek verdi. Organizasyonda TEI’ye Herkes İçin Havacılık Derneği de destek oldu.

Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi’nin bahçesinde Pembe Kağıt Uçakların havalandığı etkinliğe, Eskişehir genelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 10 farklı Anadolu ve Fen Lisesinden seçilen 200 kız öğrencinin yanı sıra, okulun öğrencileri de katıldı. TEI’nin 100’e yakın kadın çalışanı, GE Liderleri, Kadın Köşe Yazarları, basın mensupları ve alanında öncü kadın liderlerin de katılımı ile zenginleşen etkinlikte, Dünya Havacı Kadınlar Haftası’nın ve aynı zamanda 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nün ezber bozan bir yolla kutlanması hedeflendi.

‘Havacı Kadınlar’ söyleşide buluştu, kız öğrencilere ilham verdi

Gökyüzünü pembeye boyayan rekor denemesi, ‘TEI Havacı Kadınlar Buluşması’ başlıklı söyleşi ile devam etti. Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi’nin toplantı salonunda gerçekleşen söyleşide havacılığa ilgi duyan kız öğrencilere sektör tanıtıldı. Söyleşide söz alan General Electric Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy, Hv. Plt Üst. Fatma Öz, ODTÜ Havacılık ve Uzay Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilay Sezer Uzol, TEI NDT ve Özel Prosesler Kalite Müdürü Buket Topel ve MSI Dergisi Genel Koordinatörü Naile Bayraktar, konuşmaları ile kız öğrencilere ilham verdi; kadın liderlerin artmasının ülkemizin gelişimindeki önemine dikkat çekti.

TEI NDT ve Özel Prosesler Kalite Müdürü Buket Topel konuşmasında Türkiye’nin havacılık alanında bir atılım içinde olduğundan ve büyük hedeflerin varlığından bahsederek, küresel ölçekte başarıyı yeteneklerimizin yarısını kullanarak elde etmemizin mümkün olmadığına dikkat çekti ve bu sebeple diğer yarımızın yani kadınlarımızın yeteneklerini de kullanmak zorunda oluğumuzu belirtti.

General Electric Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy,paneldeki konuşmasında havacılık sektöründe kadının konumunu ve önemini değerlendirdi. Kadınlar için ‘zor’ sektörün olmadığını vurgulayan Özsoy, teknoloji ve sanayi ağırlıklı bir sektörde üst düzey bir kadın yönetici olarak ilham veren başarı hikayesini katılımcılarla paylaştı. Türkiye’de havacılık sektöründe pek çok başarılı kadın yöneticinin, üretim ve Ar-Ge mühendisinin var olduğuna dikkat çeken Özsoy, gelecekte de artarak daha fazla kadının iş hayatında rol almasının kişisel misyonu olduğunu vurguladı.

‘Gücün Kaynağı TEI’yi Ziyaret”

Söyleş, programını takiben, Türkiye’nin havacılık motorları alanında lider şirketi olan TEI’ye yapılan ve kız öğrencilere TEI çalışma ortamının tanıtıldığı ve öğrencilerin bu sektör ile ilgili merak ettiği konuları yerinde öğrenme fırsatı veren tesis turu sonrasında etkinlik programı son buldu.

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu