Pegasus’tan ‘Yarınlara Uçuyoruz’ projesiyle deprem bölgesindeki genç kadınlara teknoloji desteği
Pegasus Hava Yolları’nın, gençlerin enerjilerini toplumsal faydaya dönüştürmelerine yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirdiği ‘Yarınlara Uçuyoruz’ hibe programı kapsamında, bu yıl Nirengi Derneği’nin, deprem bölgesinde hayata geçireceği ‘Teknolojide İlk Adım- Genç Kadınlar için Dijital Dönüşüm Atölyesi’ projesi desteklenecek.
Pegasus Hava Yolları’nın, Sivil Toplum İçin Destek Vakfı’nın (STDV) yürütücülüğünde 2018 yılından beri gerçekleştirdiği ‘Yarınlara Uçuyoruz’ projesinin yeni döneminde desteklenecek sivil toplum kuruluşu belirlendi. Türkiye genelinde 18-29 yaş arasındaki gençlerin toplumsal, ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımını desteklemeyi amaçlayan Yarınlara Uçuyoruz Projesi Hibe Programı kapsamında, bu yıl Nirengi Derneği’nin projesi desteklenmeye değer bulundu.
Nirengi Derneği, bu hibe desteğiyle ‘Teknolojide İlk Adım- Genç Kadınlar için Dijital Dönüşüm Atölyesi’ projesini hayata geçirecek. Proje, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 ilde yaşayan 18-30 yaş arası kadınların ekonomik olarak güçlenmesini ve toplumsal hayata katılımlarını hedefliyor. Bu doğrultuda, Hatay Antakya Nirengi Noktası yerleşkesine komşu 12.000 kişilik üç konteyner alanında yaşayan en az 330 kadına temel bilgisayar okuryazarlığı, internet kullanımı, dijital güvenlik ve kariyer rehberliği konularında eğitim verilecek.
50 projeye destekle sosyal etki yarattı
Pegasus Hava Yolları, Sivil Toplum İçin Destek Vakfı ile gerçekleştirdiği ‘Yarınlara Uçuyoruz’ projesi aracılığıyla bugüne kadar yaklaşık 50 projeye destek sağlayarak önemli bir sosyal etki yarattı.
Pegasus Hava Yolları Hakkında:
1990 yılında havacılık sektörüne giriş yapan Pegasus, 2005’te ESAS Holding tarafından satın alınarak düşük maliyetli iş modelini benimsedi. Türkiye’nin lider düşük maliyetli hava yolu olan Pegasus, hava yolu ile yolculuğun herkesin hakkı olduğuna olan inancıyla ve uyguladığı ‘low cost (düşük maliyetli hava yolu)’ modeliyle misafirlerine uygun fiyatlı ve genç uçaklarla seyahat etme imkânı sağlıyor. 2018 itibarıyla “Türkiye’nin Dijital Hava Yolu” söylemiyle faaliyet gösteren Pegasus; misafirlerini 37’si yurt içinde, 114’ü yurt dışında olmak üzere 54 ülkede toplam 151 noktaya ulaştırıyor; İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden Türkiye ile Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika, arasında bağlantılı uçuşlar gerçekleştiriyor. Pegasus, misafir deneyimini odak alan yaklaşımıyla onların seyahat deneyimlerini kolaylaştıracak dijital teknolojiler ve benzersiz yenilikler sunuyor.