Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Türk Hava Yolları, Yeni Uçaklarının Finansmanında Sompo AXIS Aviation Finance Insurance (SAAFI) Ürününü Kullanan İlk Havayolu Oldu
  • ISM Havacılık, MIAT Mongolian Airlines ile Kargo Satış Anlaşması İmzaladı!
  • 19 Mayıs uzun hafta sonunda tatilin rotasında şehirler ve kültür turları var
  • Turizmde yükselen 50 başarılı kadın açıklandı
  • İspanyol Havayolu Air Europa, İGA İstanbul Havalimanı uçuşlarına başladı
  • Çelebi Havacılık, Kualanamu’daki Yeni Kargo Terminaliyle Endonezya’daki Varlığını Güçlendiriyor
  • Turkish Airlines Open 2025’i Martin Couvra Kazandı
  • Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Copenhagen Air Taxi’nin ilk uçuşunu karşıladı
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Güncel Haberler » Milli Gözetim Radarı göreve hazır
Güncel Haberler

Milli Gözetim Radarı göreve hazır

Mehmet KaliBy Mehmet Kali21 Mart 2015Yorum yapılmamış2 Mins Read
Milli Gözetim Radarı göreve hazır 13 Mayıs 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

radar3Türkiye’nin ilk 60 deniz mili menzile sahip milli radarı MGR (Milli Gözetim Radarı) , tüm testlerden başarı ile geçerek kullanıma hazır hale geldi.

 

 

DHMİ-TÜBİTAK BİLGEM işbirliği ile 2010 yılında başlatılmış olan “Kuş Radarı  (KUŞRAD) Ar-Ge Projesi” kapsamında geliştirilen Milli Gözetim Radarı,  ICAO ve EUROCONTROL tavsiye ve standartlarına uygun olarak tasarlandı.

 

 

Dünyada yaygın olarak kullanılan PSR (Primary Surveillance Radar- Birincil Gözetim Radarı)’ın tüm teknik özelliklerine sahip bulunan Milli Gözetim Radarı,  aynı anda 1000’e kadar hedefin takibini yapılabilme özelliği ile dikkat çekiyor.

 

 

Milli Gözetim Radarının, ihtiyaç duyulan Havalimanlarımıza kurulması ve yurtdışına pazarlanması hedefleniyor.

 

 

MGR – HAVA TRAFİK GÖZETİM RADARININ BAZI ÖZELLİKLERİ

 

 

Sivil veya askeri hava trafik kontrolü ve yağış durumunu belirlemeyi amaçlayan temel gözetim radar (PSR) sistemi,  bir S-bant katı hal Doppler darbe radarı özelliğine sahiptir. Milli Gözetim Radarı, bu sistemin tüm teknik özelliklerini de taşıyor.

 

 

Radar ile Eşevreli ileri sayısal işaret işleme yöntemleri ile farklı hava koşullarında 60 deniz mili menzilde hava taşıtlarının tespiti ve takibi gerçekleştirilebiliyor.

 

 

Bu sistem ile hassasiyet zaman kontrolü (STC) uygulaması, adaptif kargaşa haritası ve Doppler süzgeçleri ile hareketli hedef tespiti (MTD) ve kargaşa azaltma işlemleri gerçekleştirilmekte, aynı anda 1000’e kadar hedefin takibi yapılabiliyor. Ayrıca, sistemdeki yağış kanalı ile 4°’ye 2 deniz mili çözünürlükte 6 kademeli yağış şiddeti bilgisini ve yağış bölgelerinin 2 boyutlu konumunu elde etmek mümkün.

 

 

ARGE PROJELERİMİZ KÜRESEL ÇAPTA İLGİ GÖRÜYOR

 

 

Diğer hizmet alanlarında olduğu gibi ARGE’de de önemli atılımlar gerçekleştiren kuruluşumuz, önemli Araştırma, Geliştirme projeleri üzerinde çalışıyor. Bu projeler, uluslararası teknoloji fuarlarında büyük ilgi uyandırmakta ve beğeni topluyor.

 

 

Son olarak İspanya`nın başkenti Madrid’de açılan Hava Trafik Yönetimi (ATM) Dünya Havacılık Fuarı (World Exhibition)’nda  sergilenen Kuş radarı, ATC Simülatörü, Hava Aracı takip sistemi ve Hava Trafik Kontrolörü seçme yazılımı ile Uçuş Bilgi Sistemi ARGE Projelerimiz, fuarı ziyaret edenler   tarafından büyük beğeni topladı.

DHMİ-TÜBİTAK BİLGEM eurocontrol Hava Trafik Yönetimi ICAO Kuş Radarı KUŞRAD Milli Gözetim Radarı
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali
  • Website

Related Posts

Turizmde yükselen 50 başarılı kadın açıklandı

13 Mayıs 2025

Çelebi Havacılık, Kualanamu’daki Yeni Kargo Terminaliyle Endonezya’daki Varlığını Güçlendiriyor

12 Mayıs 2025

Havacılık Eğitim Fuarı IFTE 2025 kapılarını ziyaretçilere açtı

9 Mayıs 2025

Comments are closed.

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.