• Japan Airlines, daha kapsayıcı, cinsiyet ayrımı gözetmeyen bir dil için ‘bayanlar ve baylar’ı bırakan en yeni havayolu oldu.
  • Havayolunun bir sözcüsü, ‘Olumlu bir atmosfer yaratabileceğimiz ve müşterilerimiz dahil herkese saygılı davranabileceğimiz bir şirket olmayı hedefliyoruz’ dedi.
  • Yeni dili benimseyen diğer önemli havayolları arasında Air Canada ve Avrupa’daki düşük maliyetli havayolu EasyJet bulunmaktadır.

Japan Airlines Pazartesi günü yaptığı açıklamada, diğer küresel havayollarının yolcular için daha kapsayıcı bir dil benimsemesinin ardından, cinsiyet ayrımı gözetmeyen selamları “bayanlar ve baylar” ile değiştireceğini söyledi.

Havayolu, havalimanlarında ve Japon havayolu şirketi tarafından işletilen uçuşlarda yapılan duyurularda 1 Ekim’den itibaren yeni tanımlama biçimlerinin kullanılacağını söyledi. Yerel basında çıkan haberlere göre, “Tüm yolcuların dikkatine” ve “Herkese günaydın” kabul edilen terimler arasında yer alacak.

Dünya çapında birçok havayolu benzer bir değişiklikler yaptı. Air Canada ve Avrupalı ​​düşük maliyetli havayolu EasyJet geçen yıl “bayanlar ve baylar” ı kullanmayacaklarını açıklamışlardı.

Japonya Havayolları sözcüsü Mark Morimoto Thomson Reuters Vakfı’na bir e-postada “Olumlu bir atmosfer yaratabileceğimiz ve müşterilerimiz dahil herkese saygılı davranabileceğimiz bir şirket olmayı hedefliyoruz” dedi.

“Cinsiyet, yaş, milliyet, ırk, etnik köken, din, engellilik, cinsel yönelim, cinsel kimlik veya diğer kişisel özelliklere dayalı ayrımcılık yapmayacağımızı taahhüt ettik.”

Japan Airlines, cinsiyet ayrımı gözetmeyen selamlar için 'bay ve bayanlardan' vazgeçiyor 2
Share.

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

Comments are closed.

Exit mobile version