âKültür sanat zenginliÄi diÄer zenginliklerin süzülüÅüdür. Bilinçli Åekillendirilen kültür Åirketleri, toplumları güçlendirir. Åirket ve toplumları diÄerlerinden farklılaÅtıran kültür ve sanattır. Hızlı kültürel deÄiÅim deÄerler sisteminin yitirilmesine ve kimlik bunalımına sebep olur.â  Recep Ali Topçu â Adell Armatür Yön. Kurulu BÅk.
DüÅünün ki arzu ettiÄiniz iÅi kurmuÅsunuz, zorluklara raÄmen kararlılıkla ilerlemiÅ, çizginizden taviz vermeden ve ömrünüzün bir noktasına gelip dönüp baktıÄınızda tahmininizin ötesinde zenginlik ve anlam yaratmıÅsınız. Sadece iÅ deÄil, kültür ve sanatın geliÅimine de katkıda bulunmuÅsunuz. Yani aslında gerçek zenginliÄi bulmuÅsunuz.
Â
âKendinden baÅkası için bir Åey düÅünmeyen insan huzura ulaÅamaz. Sadece para kazanmaya indirgenmiÅ hayat yol yorgunluÄuna, tükenmiÅliÄe, bedensel ve ruhsal rahatsızlıklara yol açıyor.
Â
Bizden sonrakilere daha fazla servet, daha çok fabrika bırakmak uÄruna ruhumuzu, gönlümüzü, toplumumuzu ihmal etmeyelim.â Recep Ali Topçu â Adell Armatür Yön. Kurulu BÅk.
DüÅünün ki insanlar sizi örnek gösteriyor, ürün ve hizmetleriniz baÅarı ile satılıyor, memnun müÅteriler siz zorlanmadan ürünlerinizin satıÅına vesile oluyor ve memnuniyetiniz yüzünüze yansıyor.
Sonuçta bu baÅarılarınızı yaÅadıÄınız topluma bir hediye olarak vermeye karar vermiÅsiniz ve sizin için önemli olan deÄerlerin korunduÄu bir müze ile insanlıÄa hediye etmiÅsiniz,
Böyle bir durumda, herhalde sadece iÅ adamlıÄından ve “ticaretle uÄraÅan kiÅi” denilmesinden daha ileri noktalarda kendinizi gerçekleÅtirmiÅ olmanın hazzını yaÅarsınız. Ve yaptıklarınız sizin adınıza konuÅur, gençlere ve diÄer genç iÅadamlarına, akranlarınıza örnek olursunuz.
Benim için ticaret, parasal kazancın yanında, insanın kendini en yüksek Åekilde gerçekleÅtirmesi için zemin sunan en yaratıcı çalıÅma Åeklidir. Tüm yaratıcılıÄınızı, öÄrenme ve uygulama arzunuzu, kendinizi gerçekleÅtirme arzunuzu ortaya koyabileceÄiniz ve istediÄiniz gibi Åekil verebileceÄiniz belki de yegane çalıÅma Åeklidir.
Böyle iÅi ve yaÅamı oluÅturmuŠİŠAdamlarımızdan birisi Sayın Recep Ali Topçu Bey; sadece iÅ adamı kimliÄi ile kalmayıp, kültür, sanat ve tarihi deÄerlerimize verdiÄi önemi hayata geçirerek, Su Medeniyeti Müzesiâni kurmuÅ.
Taa Bizans ve Osmanlıdan günümüze suyun taÅınması, korunması ve çeÅmelere geliÅini izlemek, güzel bir tarih yolcuÄu yapıp geçmiÅimizle buluÅmak için BaÅak Åehirâdeki Su Medeniyeti Müzesiâne gitmenizi, Ab-ı Hayat Sergisini görmenizi, özellikle çocuklarınıza ilham olması açısından ailenizle gitmenizi özellikle öneririm. (https://abihayatsergisi.com)
âİŠadamının nasıl ki bir ekonomi, bir insan kaynakları vizyonu ve misyonu vardır, aynı Åekilde kültürel, sanatsal bir vizyona da sahip olmalıdır. Bir taraftan iÅimizi en güzel Åekilde, en baÅarılı Åekilde yürütürken, hisse senetlerimizin deÄerini arttırırken, diÄer taraftan da kültür ve sanata destek vererek, toplumun, insanlıÄın geleceÄinin evrensel deÄerler üzerinde yükselmesini saÄlamalıyız.â
der,  “IsAdamininKulturSanatVizyonu”  baÅlıklı yazısında Recep Ali Topçu Bey. Kendisininin izni ile sitemde yer alan yazısının devmını okumak için yazının üzerine tıklayın. IsAdamininKulturSanatVizyonu
Günün son sözü;
Hayallerinize sınır koymayın, Bir iÅ adamı ve iÅ yaÅamındaki bir profosyonel olarak sadece âbu hafta, bu ay, bu yıl ne kadar kazanırım, üretirimâin ötesine geçin, gerçekten yaÅamak istediÄiniz hayatı yaratmak üzere iÅe koyulun.
Türkiyeânin geliÅiminin aydınlık yüzü için daha çok iÅ adamının sanat ve kültüre yatırım yapmasına ihtiyacımız var.
Hepinize iyi haftalar dilerim,
Nilgün YETİÅ
BaÅarı ve DönüÅüm Koçu
