Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Lityum Batarya Riskleri ve Havacılık Emniyeti
  • I-MICE’ta Yeni Dönem Başladı: Başkanlık Görevi Işıl Özmen’e Devredildi
  • Türk Hava Yolları, Havelsan Simülatör Siparişlerini Artırdı
  • Air India 171 Kazası: Temel Temalar ve Önemli Bulgular
  • Talpa’dan Air India Uçuş 171 Kazasına İlişkin Açıklama
  • Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan Taşkent direkt uçuşları başladı
  • “Tehlikeli Maddelerin Hava Yoluyla Emniyetli Taşınması Talimatı (SHT-18)”
  • Kargo Uçaklarının Kapasite Rehberi
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havacılık » İGA İstanbul Havalimanı Depremin Lojistik Merkezi Oldu
Havacılık

İGA İstanbul Havalimanı Depremin Lojistik Merkezi Oldu

Zeynep KaliBy Zeynep Kali10 Şubat 2023Yorum yapılmamış2 Mins Read
İGA, Lojistik Merkezi
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
85 / 100
Altyapı Rank Math SEO
SEO Puanı

İGA İstanbul Havalimanı Depremin Lojistik Merkezi Oldu

 

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkisi altına alan depremlerin felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken, İGA İstanbul Havalimanı dünyanın dört bir yanından ulaştırılan yardımların lojistik merkezi oldu. Farklı coğrafyalardan gelen ulusal ve uluslararası kurtarma ekipleri ve gönderilen ekipmanlar için İGA İstanbul Havalimanı, ulaşım ve ulaştırmada küresel aktarma merkezi görevi üstlendi.

İGA, Lojistik Merkezi
İGA İstanbul Havalimanı Depremin Lojistik Merkezi Oldu

Ülkemizin son asırda yaşadığı en büyük doğal felaketlerden birisi olan ve 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki deprem afetinin ardından dayanışma omuz omuza deprem bölgesinde devam ediyor. Bu dayanışma ruhu kapsamında Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gönderilen insani yardımlar da İGA İstanbul Havalimanı’na ulaştı.

İGA, Lojistik Merkezi
İGA İstanbul Havalimanı Depremin Lojistik Merkezi Oldu

Felaketin yaralarını sarabilmek için uluslararası bir seferberlik harekâtına dönüşen yardım çalışmaları doğrultusunda İGA İstanbul Havalimanı, söz konusu deprem yardımlarını AFAD’ın koordinasyonu altında afet bölgelerine sevk ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

İGA, Lojistik Merkezi
İGA İstanbul Havalimanı Depremin Lojistik Merkezi Oldu

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından ise 75 ülkenin arama kurtarma ekipleriyle beraber sahada olduğu açıklandı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, şu ana kadar 95 ülkenin ve 16 uluslararası kuruluşun da Türkiye’deki afet felaketi için yardım teklifinde bulunurken, 56 ülkeden 6 bin 479 personelin de sahada olduğu bildirildi.

İGA, Lojistik Merkezi

İGA İstanbul Havalimanı insani yardım aktarma merkezi görevi görüyor

 

Deprem bölgesi için uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm ilan edilmesinin ardından, Azerbaycan, Çin, İspanya, İtalya, Yunanistan, Singapur, Kuzey Makedonya, Rusya ve Japonya gibi bir çok farklı ülkenin afet bölgelerine ve depremzedelere gönderilmek üzere yolladığı insani yardım İGA İstanbul Havalimanı’na ulaştırıldı.

 

Türkiye’nin son yüzyılın en yıkıcı ve en şiddetli iki büyük depremi arasında gösterilen çok büyük bir felaketi art arda yaşadığını dile getiren İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, asrın felaketi şeklinde nitelendirebilecek bu acı tecrübede hızla organize olunduğu kadar yurt dışından gelen yardımların da ülkemize umut olduğunu ifade etti. “Havalimanımız böylesi bir afet döneminde ülkemiz için adeta bir yaşam koridoru görevi üstlendi. Gerek yakın coğrafyamızdan gerekse dünyanın dört bir yanından buraya ulaştırılan destekler Türkiye’mizin yalnız olmadığını bizlere gösterirken, iyiliğin dilinin aslında bir olduğunu da hep birlikte tecrübe etmiş olduk. Bu vesileyle bizlere yardım elini uzatan tüm ülkelere çok teşekkür ediyorum” diyen Samsunlu, en büyük temennilerinin ise Türkiye’nin ve dünyanın bir daha böylesine büyük acılar yaşamaması olduğunu dile getirdi.

İGA, Lojistik Merkezi

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Zeynep Kali avatarı
Zeynep Kali

    İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

    Related Posts

    Lityum Batarya Riskleri ve Havacılık Emniyeti

    17 Haziran 2025

    Air India 171 Kazası: Temel Temalar ve Önemli Bulgular

    16 Haziran 2025

    Talpa’dan Air India Uçuş 171 Kazasına İlişkin Açıklama

    13 Haziran 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.