Hava Kargo Hakkında Herşey
AkademiHavacılıkHavayoluTHYTHY Haberleri

HAVACILIKTA DİL EĞİTİMİ: SEKTÖR – EĞİTİM KURUMLARI KOORDİNASYONU KONFERANSI DİL UZMANLARINI BİR ARAYA GETİRDİ.

IMG_9572_w2_s

Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi tarafından düzenlenen “Havacılıkta Dil Eğitimi: Sektör – Eğitim Kurumları Koordinasyonu” temalı konferans, 26-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirildi.

Konferansa, Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi Başkanı Doç. Dr. Sn. Kemal Yüksek, Dil Eğitim ve Hizmetleri Müdürü Muzaffer Özçelik’in yanı sıra Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları Başkanlığı ile Uçuş Eğitim Akademisinden konunun ilgilisi uzmanlar katılım sağladı. Sektördeki ihtiyacı karşılayacak dil yetkinliğine haiz insan kaynağı yetiştirilmesinde uzun vadeli çözümlere ilişkin konuların gündeme getirildiği konferans, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu gibi üniversiteleri, akademileri, dil okullarını ve havacılık işletmelerinin eğitim birimlerini bir araya getirdi.

????????????????????????????????????

Akademi tarafından organize edilen konferans, Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek’in açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında Yüksek: “Hızla gelişmekte olan havacılık sektörünün bayrak taşıyıcı markası olarak istikrarlı ve planlı bir büyüme içerisindeyiz. 2010 yılında 14 bin olan personel sayımız bugün 22 binlere ulaşmış durumda. 2023 yılında ise bu sayıyı ikiye katlayarak 40 bin kişilik bir aile olmayı planlıyoruz. Türk Hava Yolları olarak Avrupa’nın en iyi havayolu unvanını korumak hedefi ile ilerlediğimiz bu yolda, hizmet kalitemizin en önemli belirleyicisinin personel kalitemiz olduğunun inancındayız. Bugün Türk Hava Yolları olarak hizmet kalitemizi 115 ülkeden 292 noktaya ulaştırıyoruz. Yolcu memnuniyetimizi artırma konusunda yolcularımızla birebir iletişimde bulunan; kabin, kokpit, yer hizmetleri ekiplerimize büyük görevler düşmektedir.” dedi.

????????????????????????????????????

“İKİNCİ DİL BİLEN 600’E YAKIN KABİN PERSONELİMİZ VAR”

Yolcu ile etkili iletişim için onların anadilinin konuşulmasının önemli bir değer olduğu bilinciyle son yıllarda İngilizce yanında, Çince, Rusça, Arapça gibi diğer yabancı dillere haiz kabin personeli istihdamına da ağırlık vermiş olduklarını belirten Yüksek: “Şu anda İngilizcenin yanı sıra ikinci bir yabancı dil bilen 600’e yakın kabin personelimiz bulunmaktadır. Aynı anlayışla Havacılık Akademisi olarak istihdam süreci sonrasında çalışanlarımıza yönelik çeşitli dillerde eğitimler düzenlemekteyiz. Ayrıca, günümüzde öğrenme alışkanlıklarına uygun bir yaklaşımla çalışanlarımıza en gelişmiş bilgisayar ve iletişim teknolojilerinin kullanıldığı eğitim seçeneklerini sunmaktayız. Eğitimi zamandan ve mekândan bağımsız bir erişime getirme çabasındayız. Günümüzde havacılık sektörü için eleman yetiştiren çok sayıda farklı bölüm ve eğitim kurumunun bulunduğunu görmekteyiz.” dedi.

????????????????????????????????????

Sektörden birçok dil uzmanı eğitmen tarafından yapılan sunumlarla katılımcılara çeşitli konulara ilişkin güncel bilgiler sağlandı. Havacılık Akademisi eğitmenlerinden Hülya Arınık ve Rana İnal tarafından yapılan “Havacılıkta Mesleki Yabancı Dil: Havacılık Sektörünün Dil Beceri Beklenti ve İhtiyaçları” konulu sunum ilgi ile takip edildi. Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları Başkanlığı’ndan ise Kabin İstihdam Şefi Sn. Kamil Öz ve Kokpit İstihdam Uzmanı Halil İbrahim Mollaibrahimoğlu, kokpit ve kabin istihdamında dilin önemine ilişkin aydınlatıcı bilgiler sunarak, istihdam, dil ölçümü ve sınavlarına ilişkin yöneltilen soruları yanıtladı. Uçuş Eğitim Başkanlığı’ndan Kabin Eğitmeni Tülin Uluçay, kabin personeline verilen eğitimlerde dilin önemine ilişkin bilgiler vererek, deneyimsel anlatımlarıyla faydalı bilgiler iletti.

İki gün devam eden konferans, yoğun ve verimli geçen sunum ve workshop çalışmalarının yanı sıra, gerçekleştirilen etkinlikler ile daha da renklendi. Program, Havacılık Akademisi Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek’in konuşmacılara sertifikaları takdim etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu