
29 Eylül’de, bir Hainan Havayoları (HU) Boeing 737 uçaÄı, Haikou Meilan Uluslararası Havalimanı (HAK), sorunsuz indi. Bu uçuÅ Kaptan Tu Yicai’nin 50 yıllık kariyerindeki  son uçuÅuydu. Tu,  Haikou merkezli havayolunun da ilk pilotlarındandı. 65 yaÅındaki YüzbaÅı Tu’nun kazasız 50 yıl pilotluk yapması, gurur duyduÄu diÄer özellikti. 21,000 saatin üzerinde 10.000 ‘den fazla güvenli uçuÅ yapmıŠolmanın haklı gururunu yaÅıyordu. 2012’de Tu, sivil havacılıÄa yaptıÄı katkılardan dolayı madalya sahibi de olmuÅtu.
Hainan Havayollarındaki 23 yıllık hizmeti sırasında, yüzlerce  genç pilotun eÄitimine de katkıda bulunmuÅtu.
Tu, Hainan Havayolları 1993 yılında kurulduÄunda, 27 yıllık deneyime sahip bir savaÅ pilotu olarak  havayoluna katıldı. 1965 yılında Hava Kuvvetlerine katılmıÅtı, ancak, sivil uçak pilotluÄu, bir askeri uçak pilotluÄundan tamamen farklıydı. Tu, her Åeyi baÅtan öÄrenmek zorunda kaldı. Kendini iÅine adadı bazen aylarca eve dönmedi.
Tu bir röportajında “Yarım asır uçuÅ emniyetini korumak, profesyonel uçuÅ becerisi ve uçuÅ stili olmadan asla mümkün deÄildir,”demiÅti. Tu 50 yılın ardından emekli oldu. KuruluÅundan bu yana Hainan Havayollarında görev yapan pilot, 23 yıl boyunca güvenli operasyonlara tanık oldu.