Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • I-MICE’ta Yeni Dönem Başladı: Başkanlık Görevi Işıl Özmen’e Devredildi
  • Türk Hava Yolları, Havelsan Simülatör Siparişlerini Artırdı
  • Air India 171 Kazası: Temel Temalar ve Önemli Bulgular
  • Talpa’dan Air India Uçuş 171 Kazasına İlişkin Açıklama
  • Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan Taşkent direkt uçuşları başladı
  • “Tehlikeli Maddelerin Hava Yoluyla Emniyetli Taşınması Talimatı (SHT-18)”
  • Kargo Uçaklarının Kapasite Rehberi
  • AJet ile Kariyer Yolculuğuna Hazır Mısınız?
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havaalanı » Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları yükseldi
Havaalanı

Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları yükseldi

Zeynep KaliBy Zeynep Kali2 Kasım 2016Yorum yapılmamış2 Mins Read
Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları yükseldi 17 Haziran 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Denize inşa edilen havalimanının bulunduğu Ordu’nun Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları adeta tavan yaptı

Avrupa ve Türkiye’nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı’nın bulunduğu Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları adeta patladı. Türkiye’nin prestij yatırımlarından biri olan ve Gülyalı ilçesinde denize inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı, ilçenin kaderini değiştirdi. Havalimanının açılışından bu yana geçen 1.5 yılda 800 bini aşkın yolcu yararlanırken, yatırımcılar da ilçede yatırım yapmak amacıyla arazi arıyor. Ancak arsa sahiplerinin yüksek fiyat istemesi yatırımcıları kara kara düşündürüyor.

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, ilçede arsa fiyatlarının oldukça yükseldiğini ifade ederek, “İlçemizde havalimanı yapılmadan önce ana yol kenarı ve havalimanını kuşbakışı gören yerlerde 1 dönüm arsayı 100-150 bin liraya alabiliyordunuz. Şu anda ise 1 dönüm arsayı 1 milyon liradan aşağı alamazsınız” dedi.

ARSA SAHİPLERİNİN BEKLENTİSİ ÇOK YÜKSEK

Başkan Şen, şöyle konuştu: “Havaalanın yapılmasıyla birlikte ilçemizde arsa emlak fiyatları her geçen gün artıyor. Bu sadece havalimanından dolayı değil, bölge halkımızın ‘sahilde benimde bir evim, meskenim olsun’ düşüncesiyle sahil kesimine göç etmesi, özellikle yeme içme ve konaklama tesislerinin karayolu kenarında olmasından kaynaklanıyor. Yatırımcılar özellikle yeme içme ve konaklama tesisi yapmak konusunda arsa arayışı içerisindeler. Ancak fiyatlarında yüksek olması bunu olumsuz yönde etkiliyor. Açıkçası havalimanı ve Türkiye’de tek olan Çikolata Park’ın Gülyalı’da inşa edildi. Bu durum arsa sahiplerinin iştahını kabarttı.”

GÜLYALI ŞANTİYE GİBİ

Başkan Şen, havalimanının yanında 10 milyon liraya inşa edilecek olan ‘Çikolata Park’ın içerisinde 21 adet çikolata üretim merkezi, 1 adet 300 metrekarelik restoran, bir adet 300 metrekarelik kafeterya, 3 bin kişinin aynı anda konser dinleyip düğün yapabileceği alan, bir halı saha, bir basketbol sahası ve yürüyüş alanları yapılacağını belirtti.

Şen ayrıca 12 milyon liraya mal olacak, 400 kişinin aynı anda eğitim göreceği Gülyalı Turizm Otelcilik Fakültesi inşaatının da sürdüğünü ve bu yatırımların faaliyete geçmesiyle ilçede yaklaşık 3 bin kişilik nüfus hareketi sağlanacağını sözlerine ekledi.
İHA

Çikolata Park deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı emlak fiyatları ORDU giresun havalimanı
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Zeynep Kali avatarı
Zeynep Kali

    İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

    Related Posts

    Air India 171 Kazası: Temel Temalar ve Önemli Bulgular

    16 Haziran 2025

    Talpa’dan Air India Uçuş 171 Kazasına İlişkin Açıklama

    13 Haziran 2025

    Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan Taşkent direkt uçuşları başladı

    13 Haziran 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.