Havacılık

Gelecek 20 Yılda 400 bin Kişi Gerekecek

✍ Mehmet Kali 📅 21 Eyl 2014 ⏱ 2 dk okuma

Gelecek 20 Yılda 400 bin Kişi Gerekecek

Eğer pilot ya da teknisyen olarak iş arıyorsanız doğuya daha doğrusu uzak doğuya doğru yönelmelisiniz.

2033 yılına kadar 216.000 yeni havayolu pilotu ve 224.000 yeni teknisyene ihtiyacı olacak olan Asya Pasifik bölgesi toplamdaki öngörülen havacılık endüstrisi personeli, Kuzey Amerika ve Avrupa’nın toplam ihtiyacından fazla.

Boeing Uçuş Servisi Müşteri grup Yöneticisi Bob Bellito’ya göre “Asya Pasifik bölgesi oldukça büyük bir ekonomik büyümeyle dünyanın en geniş marketi olmaya hazırlanıyor.” “Bu büyüme ticari havayolu pilotu ve uçak teknisyeni olmak isteyenler için bu bölgelerde önümüzdeki yirmi yıl içerisinde büyük bir kariyer fırsatı oluşturuyor.Bu işler, dünyada teknolojik olarak güçlenen sanayilerden birinde güçlü,kalıcı ve rekabetçi işler olacak”.

Boeing’in öngörüsüne göre pilot ve teknisyen ihtiyacı şöyle olacak:

Asya Pasifik bölgesinde personel talebi olacağı gibi Boeing’in 2014 mevcut piyasa raporuna göre,gelecek yirmi yıl içerisinde 13.460 yeni uçağa da aynı bölgede ihtiyaç duyulacak.

#20 Yılda #400 bin #Boeing #Gelecek #Gerekecek #havacılık #kişi #pilot #TEKNİSYEN
M
Mehmet Kali
AEROPORTIST I Havacılık Veri ve Analiz Platformu editörü
📱 Tam Sürümü Görüntüle