Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Türkiye’den Suudi Arabistan’a Turizm Trafiğinde Rekor Artış!
  • TGS’ye Yeni Genel Müdür: Doç. Dr. İbrahim Zeki Akyurt
  • Centrum Air, 10. Uçağıyla Filosunu Güçlendirdi!
  • Hindistan Air İndia Uçak Kazası: Yakıt Anahtarı Gizemi
  • Gazipaşa-Alanya ile Amsterdam arasında haftada üç direkt uçuş
  • Türk Hava Yolları ve Airlink havayolu ortak uçuş anlaşmasına imza attı
  • Horoz Lojistik’ten Stratejik Satın Alma Hamlesi
  • Emirates, Crypto.com ile bir Mutabakat Anlaşması imzaladı
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havayolu » Fly Baghdad Uçuşları Durduruldu
Havayolu

Fly Baghdad Uçuşları Durduruldu

Mehmet KaliBy Mehmet Kali27 Ocak 2024Yorum yapılmamış2 Mins Read
Fly Baghdad Uçuşları Durduruldu 14 Temmuz 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
78 / 100
Altyapı Rank Math SEO
SEO Puanı

Fly Baghdad Uçuşları Durduruldu

Iraklı havayolu Fly Baghdad, ABD Hazine Bakanlığı’nın taşıyıcıya yaptırım uygulamasının ardından tüm rotalardaki uçuşları iptal etti ve operasyonlarını askıya aldı.

Fly Baghdad, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na tarifeli uçuşlar düzenlemekteydi. Son uçuşlar 25 Ocak2024 te yapıldı.

ABD, Pazartesi günü Irak havayolu Fly Baghdad’i ve CEO’sunu, İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü (IRGC-QF) ve Irak, Suriye ve Lübnan’daki İran yanlısı milis gruplarına destek vermekle suçlayarak yaptırım uyguladı.

Yaptırımlar, İran destekli grupların Irak ve Suriye’deki ABD üslerine yönelik saldırılarının arttığı ve İran destekli Husilerin Kızıldeniz’deki gerilimle birlikte İsrail’in Gazze’yi 7 Ekim’den bu yana durmaksızın bombalaması ile birlikte geldi.

“Fly Baghdad’in sahibi olduğu iki Irak tescilli uçağı da bloke edilen mal olarak belirliyoruz. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri, IRGC-QF’nin Irak’taki İran yanlısı milislerinden biri olan Kata’ib Hizballah’ın liderlerinden ve destekçilerinden üçünü ve Kata’ib Hizballah için fon sağlayan ve parayı aklama işine aracılık eden bir işletmeyi belirliyor.” açıklamasını yapan Dışişleri Sözcüsü Matthew Miller’ın bir açıklamasında belirtti.

“IRGC-QF ve İran yanlısı milis grupları, Orta Doğu bölgesi için ciddi bir tehdit oluşturuyor.” diyen Miller, Kata’ib Hizballah’ın 7 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye’deki ABD personeline yönelik bir dizi insansız hava aracı ve füze saldırısından sorumlu olduğunu ekledi.

“ABD, yerel ekonomileri kötüye kullanan ve bölgeyi istikrarsızlaştıran terörist grupları ve bireyleri ortaya çıkarmaya ve karşı tedbirler almaya kararlıdır.” diyen Miller, İran ve bağlılarına yönelik yaptırımların devam edeceğini söyledi.

Fly Baghdad Uçuşları Durduruldu 14 Temmuz 2025

Fly Baghdad Amerikan Fly Baghdad kimdir Fly Baghdad Uçuşları
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    Türkiye’den Suudi Arabistan’a Turizm Trafiğinde Rekor Artış!

    12 Temmuz 2025

    Centrum Air, 10. Uçağıyla Filosunu Güçlendirdi!

    12 Temmuz 2025

    Hindistan Air İndia Uçak Kazası: Yakıt Anahtarı Gizemi

    12 Temmuz 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.