Wright Kardeşler’den Uzay Yolculuğuna
Türkiye’de ilk kez ve sadece FEST Travel tarafından 27 Kasım-5 Aralık 2016 tarihlerinde düzenlenecek Bir Havacılık Serüveni: Wright Kardeşler’den Uzay Yolculuğuna gezisi, Yeni Dünya’da tarihi değiştiren mekânların, kişilerin, icatların izinden gidiyor.
Mühendislik eğitimi almamış, hatta liseden sonra öğrenimlerine devam etmemiş, bisiklet tamircisi iki kardeşin, Orville ve Wilbur Wright’ın isimlerini, “ilk uçağı icat ve inşa edip başarılı biçimde uçuranlar” olarak tarihe geçiren, şüphesiz insanların ayaklarını yerden kesebileceklerine olan inançları ve tutkularıydı.
FEST Travel, 27 Kasım-5 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenleyeceği BİR HAVACILIK SERÜVENİ: WRIGHT KARDEŞLER’DEN UZAY YOLCULUĞUNA başlıklı gezisinde tam da bu tutkunun peşinden gidiyor. FEST Gezginleri, Wright Kardeşler’in 1903’te ilk başarılı uçuşlarını gerçekleştirdikleri Kitty Hawk’ta tarihe tanıklık edecek.
Doğayla iç içe olan Seattle’daysa gezginler tarihten biraz uzaklaşıp deniz uçağıyla keşfe çıkacaklar. Gezinin son durağı ise, dünyanın en büyük kapalı binası olmasıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren havacılık devi Boeing Fabrikası: Burada tüm üretim bantlarını gezerek bir Boeing’in nasıl yaratıldığını görmek imkânı elde edecekler.
Türkiye’de ilk kez ve sadece FEST tarafından düzenlenen bu çok özel gezi, Wright Kardeşler’in ismini tarihe yazdıran havacılık tutkusunu paylaşan gezginleri bekliyor.
