ETHIOPIAN AIRLINES, BOEING İLE 11 ADET DAHA 737-8 MAX SİPARİŞİ VERDİ
Ethiopian Airlines, Boeing ile neredeyse 80 yıllık ortaklığını güçlendiren bir adım atarak 11 adet ek Boeing 737-8 MAX uçağı siparişini doğruladı. Bu son taahhüt, toplam 737 MAX birikimini 39’a yükseltiyor ve on yıla kadar süren büyüme yolunu netleştiriyor. 737 MAX 8, dar gövdeli filosunun çekirdeğini oluştururken, mevcut operasyonlar yakıt verimliliği ve emisyon azaltımı sayesinde fayda sağlıyor. ✈️🌍
Bu sipariş, eski uçakların aşamalı olarak kaldırılmasını, operasyonel maliyetlerin düşürülmesini ve modern kabin iç mekanlarıyla yolcu konforunun artırılmasını sağlayacak. CEO Mesfin Tasew, bu hamlenin havayolunun uzun vadeli vizyonuyla uyumlu olduğunu vurgulayarak, ağ genişletme, Addis Ababa hub’ının güçlendirilmesi ve artan seyahat talebinin karşılanması hedeflerini belirtti.
Boeing ortaklığı, 777X ve 787 Dreamliner gibi geniş gövdeli uçakları da kapsayarak, Ethiopian’ın yolcu ve kargo hizmetlerindeki ikili odaklanmasını destekliyor. Dubai Airshow’da duyurulan bu anlaşma, Afrika’da sürdürülebilir ve rekabetçi havacılık liderliği için stratejik bir yatırım niteliğinde.
