Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Arda İcil, Flyadeal Türkiye Müdürü Oldu
  • İstanbul Sabiha Gökçen’de 144 araçlık yeni otopark bugün hizmete girdi
  • Corendon Airlines bir kez daha ihracat şampiyonları arasında
  • TK Aero: Turkish Cargo’dan Havacılık Sektörüne Hızlı Çözüm
  • İGA İstanbul Havalimanı ve Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı Kardeş Havalimanı Oldu
  • THY, 2033’te 813 uçaklık filoya ulaşmayı hedefliyor
  • Uzakrota, 2025 zirve maratonuna Kuala Lumpur’dan başladı!
  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ‘Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’na katıldı
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havaalanı » Elazığ Havalimanı’mızda haziran ayında 80.405 yolcuya hizmet verildi
Havaalanı

Elazığ Havalimanı’mızda haziran ayında 80.405 yolcuya hizmet verildi

Mehmet KaliBy Mehmet Kali24 Temmuz 2023Yorum yapılmamış2 Mins Read
Elazığ Havalimanı’mızda haziran ayında 80.405 yolcuya hizmet verildi 1 Temmuz 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
70 / 100
Altyapı Rank Math SEO
SEO Puanı

Elazığ Havalimanı’mızda haziran ayında 80.405 yolcuya hizmet verildi

Haziran ayında Elazığ Havalimanı’nda 80.405 yolcuya hizmet verildiği bilgisi verilmiştir. Elazığ Havalimanı, Türkiye’nin ilk sivil havalimanlarından biri olup, 1940 yılında askeri amaçlar için hizmete açılmış ve 1960 yılında sivil kullanıma açılmıştır. Havalimanı, şehir merkezine 12 km uzaklıktadır ve AnadoluJet, Corendon Airlines, Pegasus Havayolları ve Türk Hava Yolları gibi havayolları tarafından uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Terminal binası 16.400 m² alanında ve yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahiptir. Ayrıca, havalimanında VOR, NDB, DME ve ILS gibi navigasyon cihazları bulunmaktadır.

 Havalimanları2022 HAZİRAN SONU2023 HAZİRAN SONU
(Kesin Olmayan)
 2023/2022 (%)
İç HatDış HatToplamİç HatDış HatToplamİç HatDış HatToplam
 Elazığ284.96515.004299.969373.48822.931396.419315332

Havayolu trafiği açısından, 2022 yılı Haziran sonunda Elazığ Havalimanı’nda iç hatlarda 284.965 ve dış hatlarda 15.004 olmak üzere toplamda 299.969 yolcu hizmet almıştır. Ancak 2023 yılı Haziran sonunda bu rakamlar iç hatlarda 373.488 ve dış hatlarda 22.931 olmak üzere toplamda 396.419’a yükselmiştir. Bu, iç hatlarda %31’lik ve dış hatlarda ise %53’lük bir artış anlamına gelmektedir.

Bu veriler, Elazığ Havalimanı’nın yolcu trafiğinin önemli bir şekilde arttığını ve havacılık sektöründe büyüme ve gelişme yaşandığını göstermektedir. Havalimanının hem iç hatlarda hem de dış hatlarda daha fazla yolcuya hizmet verdiği ve bölgedeki ulaşımın önemli bir merkezi haline geldiği anlaşılmaktadır.

Elazığ Havalimanı’mızda haziran ayında 80.405 yolcuya hizmet verildi 1 Temmuz 2025

Elazığ Havalimanı araç kiralama Elazığ Havalimanı uçuş bilgi Elazığ Havalimanı ulaşım Elazığ Havalimanıbilgi ekranı
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    İstanbul Sabiha Gökçen’de 144 araçlık yeni otopark bugün hizmete girdi

    30 Haziran 2025

    İGA İstanbul Havalimanı ve Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı Kardeş Havalimanı Oldu

    30 Haziran 2025

    İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ‘Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’na katıldı

    27 Haziran 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.