Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Serkan Demirkan’a “Yılın Lojistik Profesyoneli” Ödülü
  • DHMİ, Havacılık Sektörünün Öncülerini İstanbul’da Ağırladı
  • TAV İşletme Hizmetleri New York JFK Havalimanı’nda üçüncü yolcu salonunu açtı
  • TUM ve TRU FAB Ödülleri’nden İki Büyük Ödülle Döndü
  • Sabiha Gökçen En Yoğun Havalimanı Oldu
  • AirAsia, İstanbul için İstasyon Müdürü arıyor!
  • AJet İstanbul’dan Şam’a ilk seferini yaptı
  • Emirates’ten 2025 Yazında Çocuklara Özel Seyahat Tüyoları
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havayolu » Dünyanın En Uzun Uçuşunda Ekonomi Sınıfı Yok! Neden?
Havayolu

Dünyanın En Uzun Uçuşunda Ekonomi Sınıfı Yok! Neden?

Mehmet KaliBy Mehmet Kali14 Ağustos 2024Yorum yapılmamış1 Min Read
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
73 / 100
Altyapı Rank Math SEO
SEO Puanı

Dünyanın En Uzun Uçuşunda Ekonomi Sınıfı Yok! Neden?

Singapur Havayolları’nın New York’a düzenlediği neredeyse 19 saat süren dünyanın en uzun uçuşunda ekonomi sınıfı bulunmuyor. Bu karar, sektörde büyük yankı uyandırdı. Peki neden böyle bir tercih yapıldı?

Asıl amaç, yolcu konforu ve karlılık. Uçuşun uzunluğu göz önüne alındığında, yolcuların rahatlığı ön planda tutulmuş. Sadece business ve premium ekonomi sınıflarının bulunduğu uçakta daha az yolcu olacağı için kişi başına düşen alan artacak. Bu da yolcuların daha konforlu bir seyahat deneyimi yaşaması anlamına geliyor.

Öte yandan, bu karar ekonomik açıdan da oldukça mantıklı. Uçuşun hedef kitlesi yüksek gelirli yolcular olduğu için, uçağın tamamını bu segmente göre dizayn etmek, havayoluna daha yüksek gelir getirecek.

Ancak bu durum, ekonomik sınıfa alışkın olan ve uzun süreli uçuşlara daha düşük ücret ödemeyi tercih eden yolcuları hayal kırıklığına uğratabilir. Havayolu şirketlerinin bu talebi karşılamak için farklı stratejiler geliştirmesi gerekebilir.

Sonuç olarak, dünyanın en uzun uçuşunda ekonomi sınıfı olmaması, yolcu konforu ve karlılık hedefiyle alınmış bir karar. Ancak bu durumun sektöre ve yolcu profiline etkileri yakından takip edilmesi gereken bir konu.

Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Ekonomik ve sektörel analizler uzman görüşlerine dayanmaktadır.

Dünyanın En Uzun Uçuşunda Ekonomi Sınıfı Yok! Neden? 4 Temmuz 2025

dünyanın en uzun
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    AJet İstanbul’dan Şam’a ilk seferini yaptı

    3 Temmuz 2025

    Emirates’ten 2025 Yazında Çocuklara Özel Seyahat Tüyoları

    3 Temmuz 2025

    AJet Uçuşları Artık Mil Kazandırıyor

    3 Temmuz 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.