68 / 100 SEO Puanı

Dünya Hava Kargo Trendleri (Hafta 41)

Çin’deki Golden Week tatilinin ardından Çin-ABD arasındaki hava kargo tonajları hala toparlanma sinyalleri vermedi. WorldACD Market Data’nın en son haftalık verilerine göre, dünya genelinde ve Asya Pasifik bölgesinde hava kargo tonajları kısmen toparlansa da, Çin-ABD arasındaki kargo trafiği beklenen geri dönüşü gerçekleştiremedi. Çin’den ABD’ye gönderilen kargo miktarı hafta 41’de yalnızca %1 artış gösterdi (haftalık), bir önceki hafta %20 düşüş kaydetmesinin ardından. Geçtiğimiz yıl ise tonajlar bu dönemde Golden Week öncesi seviyelerine ulaşmıştı.

Bölgesel Analiz:

  • Asya Pasifik: Hafta 41’de tonajlar %6 arttı ve geçen yılın aynı dönemine göre %12 daha yüksek seviyede.
  • Afrika: %4 artış kaydetti.
  • Avrupa ve Orta Doğu-Güney Asya (MESA): %1 artış görüldü.
  • Kuzey Amerika: %1 düşüş yaşandı.
  • Orta ve Güney Amerika (CSA): %3 düşüşle karşılaştı. Genel olarak dünya çapında tonajlar %2 arttı ve geçen yıla kıyasla %8 daha yüksek seviyeye çıktı.

Fiyatlandırma: Dünya genelinde ortalama kargo oranları sabit kaldı ve kilo başına $2.58 olarak raporlandı. CSA ve Avrupa’da %2 artış, Kuzey Amerika’da ise %1 düşüş yaşandı. Spot fiyatlar dünya genelinde %1 artışla $2.85’e yükseldi.

Çin-ABD Pazarındaki Düşüş: Çin’den ABD’ye olan kargo tonajları yıl bazında %19 düşüş gösterdi, bu yılın en büyük düşüşü. Özellikle Los Angeles’a (LAX) yapılan kargo sevkiyatlarında %39’luk bir düşüş yaşandı. Eylül ayında Çin-ABD tonajları %8, Çin-LAX tonajları ise %19 düştü. Ancak hafta 41’de Çin’den ABD’ye spot fiyatlar %8 artarak kilo başına $5.28’e çıktı, Asya Pasifik-ABD hattında ise spot fiyatlar %3 artarak $6.11’e yükseldi.

Çin-Avrupa kargo tonajları ise sadece kısmen toparlandı, hafta 40’ta %17 düşüş gösterdikten sonra hafta 41’de %5 arttı. Hong Kong’dan Avrupa’ya gönderilen e-ticaret hacmi ise yıl bazında %26 artış gösterdi.

Dünya Hava Kargo Trendleri (Hafta 41) 2
Share.

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

Comments are closed.

Exit mobile version