Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Gazipaşa-Alanya ile Amsterdam arasında haftada üç direkt uçuş
  • Türk Hava Yolları ve Airlink havayolu ortak uçuş anlaşmasına imza attı
  • Horoz Lojistik’ten Stratejik Satın Alma Hamlesi
  • Emirates, Crypto.com ile bir Mutabakat Anlaşması imzaladı
  • SINGAPORE AIRLINES GRUBU VE MANDAI WILDLIFE GRUBU İŞ BİRLİĞİ
  • Horoz Lojistik, Deniz Taşımacılığında Hedef Büyüttü
  • Corendon Airlines, Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi Arasında
  • THY ve AJet’ten “Ada Kıbrıs”a Büyük Destek
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Firma Haberleri » DHMİ’yi Afrika’da, Asya’da göreceksiniz
Firma Haberleri

DHMİ’yi Afrika’da, Asya’da göreceksiniz

Mehmet KaliBy Mehmet Kali14 Mayıs 2015Yorum yapılmamış2 Mins Read
DHMİ'yi Afrika'da, Asya'da göreceksiniz 12 Temmuz 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

DHMİ AFRİKA VE ASYA-YA  AÇILACAK+DHMİ GENEL MÜDÜRÜ YILDIRIM “İŞLETMEYİ GENİŞ BİR VİZYONLA YÖNETİP VERİMLİ ÇALIŞMASINI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ”

 

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, “Avrupa’da patinaj yapmaktansa Asya’da, Afrika’da hızlı gaza basıp gitmek daha iyidir diye düşünüyorum” dedi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, DHMİ’nin özelleştirilmesinin gündemlerinde bulunmadığını, işletmeyi geniş bir vizyonla yönetip verimli çalışmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
DHMİ’nin vatan dışındaki ihalelere katılmasının önünün açıldığını anlatan Yıldırım, “DHMİ’yi Afrika’da, Asya’da göreceksiniz. Avrupa’da patinaj yapmaktansa Asya’da, Afrika’da hızlı gaza basıp gitmek daha iyidir diye düşünüyorum. DHMİ’nin bu kazanımları, memleket için de bir kazanım olacak. Nasıl Türk Hava Yolları THY’nin büyümesi, cirosunu katlayarak artırması, Türkiye’nin ekonomisine ve istihdamına yarar getiriyorsa aynı şey bizim için de geçerli” diye konuştu.
Bazı havalimanlarının işletmelerinin özelleştirilmesi için ihaleler yapıldığına işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milas-Bodrum ile Dalaman havalimanlarının işletmesi özelleştirildi. Nevşehir Kapadokya Havalimanı işletmesinin özelleştirilmesi için yapılacak ihale ise birkaç defa ertelendi. Yeterli talep gelmezse veya düşündüğümüz rakamlar ortaya çıkmazsa ihale iptal oluyor. Para kazanmayacak bir havalimanına yatırım yapılmaz. Aslında biraz geniş düşünmek lazım. ‘Şu anda nakit kazanıyor, o vakit ben bunu devralayım nakit kazanayım’, bu çok yalın bir şey. Para kazanmayan fakat kazanabilecek potansiyele sahip yere yatırım yapıp onu nakit kazanır hale getirmeyi başarsalar bence çok daha güzel olur. Biraz daha güç bir iş fakat yapılması gereken bu.”
Yıldırım, Türkiye’deki birçok bölgesel havalimanının yatırım, promosyon, reklam ve teşvikle nakit kazanacak hale getirilebileceğini sözlerine ekledi.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali
  • Website

Related Posts

Horoz Lojistik, Deniz Taşımacılığında Hedef Büyüttü

10 Temmuz 2025

Corendon Airlines, Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi Arasında

10 Temmuz 2025

Polonya’dan Türkiye’ye uzanan golf serüveni Corendon Airlines’ın katkısıyla yapılıyor

7 Temmuz 2025

Comments are closed.

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.