
Kocaeli Valisi Hasan Basri GüzeloÄlu, düzenlediÄi basın toplantısında, Cengiz Topel Havalimanı‘nın Kocaeli ve çevresinin ekonomik ve sosyal geliÅimine önemli deÄerler katması için yoÄun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.
Havalimanı hizmete girdikten sonra talep azlıÄı nedeniyle bir müddet ara verilen uçuÅların mayıs ayında tekrar baÅladıÄını anımsatan GüzeloÄlu, Kocaeli ve Trabzon arasında gerçekleÅtirilen karÅılıklı seferlerin artık süreklilik kazandıÄını dile getirdi.
GüzeloÄlu, mayıs ayından bu yana yolcu ve uçuÅ sayısının artan bir ivme kazanmasının Kocaeli-Trabzon baÄlantısının son derece gerekli olduÄunu gözler önüne serdiÄini vurgulayarak, “Haftada 5 gün karÅılıklı olarak gerçekleÅtirilen seferlerde mayıs ayı içerisinde 32 uçuÅ ve 2 bin 950 yolcu Kocaeli-Trabzon arasında karÅılıklı taÅınmıÅtır. Haziran ayında ise bir önceki aya göre uçuÅ sayısı artmıÅ, 42 uçuÅ ve 4 bin 964 yolcuya ulaÅılmıÅtır. Temmuz ayında da 44 uçuÅa ulaÅılmıŠve 5 bin 210 yolcuya eriÅilmiÅtir” diye konuÅtu.
Havalimanının sadece Trabzon’la karÅılıklı uçuÅlar için deÄil, İstanbul ve çevresi açısından iç ve uçuÅlara da hizmet verdiÄine dikkati çeken GüzeloÄlu, “Bu anlamda hem Trabzon uçuÅlarını hem de iç ve dıŠkullanılan uçuÅ sayılarını göz önüne alırsak, 1 Ocaktan 10 AÄustosa kadar toplam 431 yurtiçi ve 18 yurtdıÅı uçuÅ havalimanımızdan gerçekleÅtirilmiÅtir. İç ve dıŠhatlarda 16 bin 432 yolcu havalimanımızı kullanmıÅtır” ifadesini kullandı.  “ILS sisteminde sona gelindi” Vali GüzeloÄlu, havalimanı iÅletmeye alındıÄından beri uluslararası havalimanları güvenlik kodu açısından çok önemsedikleri süzülüŠhattı belirleyici ünitesinin (Glide-Path) entegrasyonunda da sona geldiklerini belirterek Åunları kaydetti: “Kocaeli BüyükÅehir Belediyesi, alandaki fiziki çalıÅmaları  tamamladı.
DHMİ ve UlaÅtırma, Denizcilik ve HaberleÅme BakanlıÄından teknik altyapılar geldi. 15-20 gün içerisinde deneme uçuÅuyla birlikte bu sistemi de havalimanımıza entegre ederek ILS kurulumunu tamamlayacaÄız. ILS kurulumunun tamamlanmasıyla  uluslararası sivil havalimanı ve standardı açısından çok önemli bir üstünlüÄe de ulaÅmıŠolacaÄız. ILS, olumsuz hava koÅullarında pilotajın en ufak bir hata payına yer vermeksizin iniÅ emniyetini ve güvenliÄini saÄlayan Åüphesiz çok güvenli bir sistem altyapısını oluÅturuyor.” GüzeloÄlu, daha sonra havalimanında incelemelerde bulundu.