Hava Kargo Hakkında Herşey
Havacılık

Bu Çocukların Sesine Kulak Verin Lütfen

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği öğrencilerinin mağduriyeti

Bu mezunlar nasıl iş bulacak?

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünü tanıyalım.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünde, yönetim ve havacılık derslerinin birleşiminden oluşan bir eğitim verilmektedir. Bu eğitim; havayolları, hava kargo operasyonları , havaalanı yönetimi , havacılık emniyeti yönetimi, havacılık hukuku konularında uzmanlaşmayı sağlayan temel havacılık yönetimi alan derslerinin yanı sıra finansal yönetim , risk yönetimi , işletme yönetimi gibi yönetsel dersleri içermektedir.

Mağduriyetin boyutu nedir?

Ülkemizde 15-24 yaş arasında olup işi olmayan ve de eğitim sürecini tamamlayanların oranı %27.2 olarak açıklandı. Dar bir sektör olan Havacılık sektöründeki oran ise bu rakamın çok ötesindedir.

Bu eğitimi tamamlayan öğrencilerin Devlet kadrolarında istihdam edilebileceği tek kurum şu an için DHMİ’dir. Fakat tahsis edilen kadrolara farklı alanlardan mezun öğrenci kabul edilmesi sektör için hazırlanan , özel eğitim alan Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunlarını mağdur etmektedir.

Öncelikli olarak Sivil hava ulaştırma işletmeciliği mezunlarının tercih edilmesi bu mağduriyeti bir nebze olsun azaltabilecekken böyle bir önlem alınması henüz sözkonusu değil.

Konuyla ilgili olarak mezunlar ciddi bir çalışma içindeler ve seslerini duyurmaya çabalıyorlar.

Öğrenciler özellikle DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak hanımefendiden ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Orhan Birdal beyefendinin desteğini bekliyorlar.

Son olarak DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak‘a gönderdikleri mailin içeriği aşağıdadır.

 

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunları olarak uzun süreden beri varolan kadro mağduriyetimizin sizin ile birlikte sona ereceğini ümit ediyoruz. Liyakata verdiğiniz önem tüm havacılık camiasına umut veriyor. Ülkemizdeki sivil havacılığın temel yapı taşı olan DHMİ’nin yükselişine havacılık ve yönetim anlamında donanımlı olan Sivil Havacılık mezunları büyük fayda sağlayacaktır. Ayrıca sizin de belirtmiş olduğunuz gibi DHMİ’nin Avrupa ve dünyada yükseliş zamanı gelmiştir. Bu bağlamda kurumun havacılık, yönetim ve İngilizce bileşenli eğitim almış personellere ihtiyacı doğmuştur. Bu konuda da Sivil Havacılık mezunlarının öne çıktığı görülmektedir.
Tüm ümidimiz önümüzdeki atamalarda kadroların işin ehli olan havacılık mezunlarına verilmesi ve atanabilecekleri tek kurum olan DHMİ’nin havacılık mezunlarına yer verip bu mağduriyeti gidermesidir.
Ekte bu konu üzerine yazılmış dilekçe ile havacılık mezunu bir kimsenin aldığı dersleri içeren transkript mevcuttur.

Saygılarımı sunarım…

sivil-hava-ulastirma-isletmeciligi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu