Hava Kargo Hakkında Herşey
Bilim-TeknikFirma HaberleriGüncel HaberlerHavaalanıHavacılıkHavayolu

Bosch’un Bursa teknolojisi NASA’ya kadar uzandı

Bosch’un Bursa teknolojisi NASA’ya kadar uzandı

NASA tarafından Jüpiter’in sırlarını araştırmak üzere gönderilen Juno adlı uzay aracını gözleyen yer istasyonlarında, Bosch Rexroth’un hidrolik teknolojisi kullanıldı. Türk mühendislerden oluşan 4 kişilik ekip, 17 adet özel hidrolik motoru Bursa’da bulunan Bosch Rexroth Fabrikasında üretti.

Önümüzdeki 20 ay boyunca Jüpiter hakkındaki sırları araştırmakla görevli Juno adlı uzay aracı ile kesintisiz iletişim, NASA’nın Derin Uzay Ağında (DSN) yer alan yer istasyonları tarafından sağlanacak. Üç adet 70 metrelik parabolik anten, Juno’dan veri ve görüntü almak ve kontrol komutları göndermek üzere dünyanın çevresindeki stratejik noktalara yerleştirildi.

Bu antenlerin hassas konumlanması ise Bosch Rexroth’un Türkiye’de ürettiği yüksek performanslı hidrolik motorları ile sağlanıyor. Bu antenler, 1 milyar kilometreden (~ 1 ışık saati) daha uzakta Jüpiter’in yörüngesinde gezerken Juno’yu desteklemek için gerekli olan yüksek veri iletim hızlarını sağlıyor.

Tamamı Türk mühendislerinin eseri olan motorlar Bursa’da üretildi

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, söz konusu 17 motorun, tamamı Türk mühendislerden oluşan 4 kişilik ekip tarafından Bursa’da bulunan Bosch Rexroth Fabrikasında üretildiğini açıkladı. Young, “Ekibimiz, her bir parçayı tek tek özel ölçümlerden ve işlemlerden geçirdi. Daha önce Bosch Grubu’nun ana fabrikası Elchingen tarafından gönderilen bu üniteleri, ilk defa Bursa Fabrikasında üreterek Amerika’ya sevk ettik” dedi.

nasa-boschBosch Türkiye yetkinlik merkezi oldu

Türkiye’nin Bosch Grubu için önemli bir yetkinlik merkezi konumuna geldiğini belirten, “Bugün Türkiye, Bosch için önemli bir üretim, Ar-Ge ve ihracat üssü. 4 Ar-Ge Merkezimizde 537 kişi, yeni teknolojiler geliştirmek için çalışıyor. Bosch’un Türkiye’deki tüm birimleri başarılı işlere imza atıyor. Bu özel projelerin devamının geleceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

bosch_nasa__2_Bosch Türkiye hakkında

Bosch Türkiye, ‘Mobilite Çözümleri’, ‘Enerji ve Bina Teknolojileri’, ‘Sanayi Teknolojileri” ile ‘Dayanıklı Tüketim Malları’ alanlarında 5 ayrı şirketle Bursa, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ’da faaliyetlerini sürdürmektedir. Bosch Grubu, Türkiye’de ilk kez 1910 yılında kurulan bir temsilcilikle faaliyetlerine başlamış olup, ilk fabrikasını ise 1972 yılında Bursa’da kurmuştur. Bosch Türkiye, 15.000 çalışanı (BSH dahil), 3,1 milyar avro cirosu ve 1,22 milyar avroluk ihracatıyla teknoloji ve hizmetler alanında önde gelen tedarikçilerden biri olarak faaliyet göstermektedir. Bosch Grubu’nun ürün ve hizmetleri, yenilikçi, fayda sağlayan ve sıra dışı çözümler aracılığıyla yaşam kalitesini artırmak için tasarlanmaktadır. Böylelikle Bosch, dünya çapında “Yaşam için teknoloji’ sağlamaktadır. Bosch Türkiye’nin Bursa, Manisa ve Tekirdağ’da Ar-Ge Merkezleri bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için: www.bosch.com.tr, https://www.facebook.com/BoschTurkiye vehttps://twitter.com/TurkeyBosch

Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet tedarikçilerinden bir tanesidir. Dünya genelinde yaklaşık 375.000 çalışana sahiptir (31 Aralık 2015 itibarıyla). 2015 yılında 70 milyar avronun üzerinde satış gerçekleştirmiştir. Faaliyetleri dört sektöre ayrılmaktadır: Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Teknolojileri. Bosch Grubu, Robert Bosch GmbH ve 60’a yakın ülkedeki 440 bağlı kuruluşu ve bölge şirketinden oluşmaktadır. Satış ve hizmet ortaklarının da dâhil edilmesi halinde Bosch, yaklaşık olarak 150 ülkede temsil edilmektedir. Bu dünya çapındaki gelişme; üretim ve satış ağında daha fazla büyüme için temel oluşturmaktadır.Bosch, 2015 yılında dünya çapında 5.400 patent başvurusunda bulunmuştur. Ağa bağlı bir yaşam için inovasyonlar gerçekleştiren Bosch, yenilikçi ürün ve çözümleriyle tüm dünyada yaşam kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Şirket, bu doğrultuda dünyanın her yerinde ‘yaşam için teknoloji’ sunmayı sürdürmektedir.

Daha fazla bilgiye internet üzerinden www.bosch.com adresinden erişilebilir.

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu