Hava Kargo Hakkında Herşey
AkademiHavaalanıHavayoluVideo Galeri

Atatürk Havalimanı’nda Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin temeli atıldı (VİDEO)

7 Eylül Çarşamba günü saat 11’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ‘Türk Sivil Havacılığının Emniyet ve Güvenlik Eğitimi Kapasitesinin Geliştirilmesi’ projesi kapsamında Atatürk Havalimanı bölgesinde inşa edilecek olan Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin temel atma töreni yapıldı.

150 kursun verileceği,toplam 12 bin m2 kapalı alana sahip Sivil Havacılık Eğitim Merkezinin temel atma törenine SHGM Genel Müdürü Bilal EKŞİ Türk Sivil Havacılık Akademisi temel atma töreni açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

AB Türkiye Delegasyonu Müsteşar Sn François BEGEOT konuşma yaptı ardından Merkezi Finans İhale Birimi Başkan V. Sn. Emine DÖĞER konuşmasını gerçekleştirdi.

AB Temsilcisi Sn. Matthew BALDWIN konuşmasını gerçekleştirdi.

UDHB Bakan Yardımcısı Sn. Yüksel COŞKUNYÜREK temel atma töreninde konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Temel atma töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, uluslararası kuruluşların ön görülerine göre Türkiye’nin önümüzdeki 5 yıllık dönemde havacılık sektöründe yıllık yüzde 6 büyüyerek Avrupa’da birinci ülke olacağını söyledi. Temeli atılan Sivil Havacılık Akademisi’nin yalnızca Türkiye için değil, bu coğrafyaya hizmet edecek en büyük havacılık akademisi olacağını kaydeden Coşkun, şunları kaydetti:
“Asya, Avrupa ve Afrika’nın bağlantı noktasında bulunan Türkiye, ülkeleri ve kıtaları birbirine bağlayan bir köprü olarak, geleceğin sivil havacılıktaki en önemli hatlarından biri olma potansiyeline sahiptir. Bugün burada bulunma vesilemiz olan Sivil Havacılık Akademisi de, sadece ülkemiz için değil, bu coğrafyaya hizmet edecek en büyük havacılık akademisi olacaktır. En modern tesis imkanları ve eğitim araçlarıyla donatılacak olan Sivil Havacılık Akademisi’nin Avrupa Birliği’yle uyumlu olarak havacılıkta insan kaynağının ve teknik kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlayacağını inanıyorum. 78 milyon nüfusu ile Avrupa Birliği’ne aday ülke olan Türkiye’nin, 40 milyon doğrudan yolcu taşıması ile ABD’den sonra Avrupa Birliği’ne en fazla sefer yapan ülke ve Avrupa’da en hızlı büyüyen pazar olduğu belirtilerek, Avrupa Birliği’nin ülkemizle havacılık anlaşması yapmasının önemine vurgu yapılmıştır.”

türk sivil havacılık akademisi 1Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, yeni havalimanını açılmasıyla beraber, özellikle İstanbul’da yaşanan kapasite darboğazını giderecek ve bu konudaki sıkıntıların aşılmış olacağını sözlerine ekledi.

 

türk sivil havacılık akademisi 2Sivil Havacılık Akademisi

AB Komisyonu ve havacılık sektörü temsilcilerinin katılımı ile temeli atılan akademinin, sivil havacılık çalışanlarına ve bölge ülkelerden gelen havacılık personeline uluslararası standartlarda havacılık eğitimlerinin verildiği bir akademi olarak faaliyet göstermesi öngörülüyor. Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin 2017 yılı sonuna kadar faaliyete başlaması ve AB müktesebatı ile uyumlu olarak kamu ve özel sektörde insan kaynağının ve teknik kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

türk sivil havacılık akdemisi krokiBölgesinin en büyüğü olacak!

Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkelerine sivil havacılık eğitimleri alanında öncülük edecek akademinin, yıllık 2 bin dolayında yerli ve yabancı kursiyere eğitim verme kapasitesi ile bölgedeki en büyük eğitim merkezi olması planlanıyor. Avrupa ve dünyadaki diğer sivil havacılık eğitim merkezleri ile rekabet edecek düzeyde hizmet vermesi amaçlanan akademi, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) ile işbirliği içinde burslu eğitim imkanı da sunuyor.

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu