Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • 2025 Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliği Başvuruları Başladı!
  • Pegasus, havacılık ve savunma sektöründe ‘Yılın İşvereni’ seçildi
  • Pilotlar Vakfı’ndan Anıtkabir’e Saygı Duruşu
  • SIA GRUBU, ZORLU İŞLETME ORTAMINDA İLK ÇEYREĞİ 405 MİLYON DOLARLIK İŞLETME KÂRIYLA TAMAMLADI
  • AIR ALBANIA’DA NELER OLUYOR?
  • Türk Hava Yolları, Airbus A350 Finansmanı için DIB ile Önemli Bir Finansman Anlaşması İmzaladı
  • Türk Hava Yolları’nın Ücretsiz Şehir Turu Touristanbul, HAVALINES Güvencesiyle Devam Ediyor
  • Dassault Systèmes ve Airbus, Yeni Nesil Projelerde Sanal İkiz Kullanımı İçin Stratejik Ortaklıklarını Genişletiyor
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Güncel Haberler » Atatürk Havalimanı’nda çalışanlara psikososyal destek
Güncel Haberler

Atatürk Havalimanı’nda çalışanlara psikososyal destek

Mehmet KaliBy Mehmet Kali4 Temmuz 2016Yorum yapılmamış2 Mins Read
Atatürk Havalimanı’nda çalışanlara psikososyal destek 29 Temmuz 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Atatürk Havalimanı’nda çalışanlara psikososyal destek

 

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 45 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından, havalimanını işleten TAV çalışanlarına psikososyal destek sunmak üzere harekete geçti.

 

Çalışan Sağlık Danışma Koordinasyon Merkezi’ni hayata geçiren şirket, ruh sağlığı uzmanlarıyla işbirliği yaparak çalışanlarına psikososyal destek sunacak. TAV, soruşturmaya dair çalışmaların tamamlanmasının ardından havalimanını kısa süre içinde yeniden operasyona açtı. Havalimanının operasyona alınmasıyla eş zamanlı olarak, 1 Temmuz itibariyle çalışanlara yönelik psikososyal destek çalışması da başlatıldı.

 

İlk etapta saldırıdan doğrudan etkilenen çalışanları odağına alan çalışma, daha sonra TAV’ın tüm çalışanlarını ve yöneticilerini kapsayacak şekilde grup terapileri ile devam edecek.

 

Farklı kişi ve kurumların katkı sunduğu çalışmanın koordinasyonunda yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tamer Aker “Terör olayını yaşamış, tanık olmuş ya da bir tanıdığının maruz kaldığını öğrenen kişilerde yaygın olarak şok, kaygı, korku, öfke, çaresizlik duyguları, gerginlik, uyku sorunları, yeme bozuklukları, ani irkilmeler, huzursuzluk, güvensizlik, sürekli tetikte olma hali, olayla ilgili görüntülerin tekrarlayıcı ve rahatsız edici biçimde akla gelmesi, odaklanma güçlükleri, unutkanlık gibi belirtiler görülebilir. Geniş kitlelere yayılan ve toplumun güven duygusunu sarsıcı travmatik olaylarda toplumsal yapının yeniden inşa edilebilmesi, etkilenenlerin gündelik yaşantılarına geri dönebilmesi ve bireylerde  ortaya çıkan psikolojik ve fiziksel etkilerin kontrol altına alınması amacıyla çalışmalar yapılması önemli bir gereksinimdir” dedi.

 

Çalışmaların bir yıllık süreçte Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali içerisindeki sabit bir merkezde, psikolojik travmalar ve afet çalışmaları üzerine uzmanlaşmış psikiyatr ve psikologlardan oluşan bir ekip tarafından TAV çalışanları ile bir dayanışma içerisinde yürütülmesi planlandı.

 

Gerçekleştirilecek psikososyal destek hizmetleri kapsamında bireysel görüşme ve tedavi yaklaşımları, eğitim toplantıları ve grup terapileri gibi uygulamalara yer veriliyor. Çalışmayla terörün yarattığı olumsuz ruhsal etkilenmelerin en aza indirilmesi amaçlanıyor.

 

Saldırının ardından çalışanların ve ailelerinin endişelerini gidermek amacıyla, TAV Havalimanları ve iştiraklerinin genel müdürleri de bir mektup kaleme alarak çalışanlarla paylaştı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali çalışanlara yönelik psikososyal destek Tamer Aker kimdir TAV Havalimanları ve iştirakleri
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    2025 Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliği Başvuruları Başladı!

    29 Temmuz 2025

    Pegasus, havacılık ve savunma sektöründe ‘Yılın İşvereni’ seçildi

    29 Temmuz 2025

    Türk Hava Yolları’nın Ücretsiz Şehir Turu Touristanbul, HAVALINES Güvencesiyle Devam Ediyor

    28 Temmuz 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.