TRENDING AJet’in gençleşen filosuna yeni uçak
Havacılığı bizimle takip edin
Çarşamba, Nisan 1

AJet’in gençleşen filosuna yeni uçak

ZEYNEP KALI • 01 NIS 2026 • 1 DK OKUMA
ajet

AJet’in gençleşen filosuna yeni uçak

 

Filosunu yeni uçaklarla güçlendirmeye devam eden AJet’in fabrika çıkışlı TC-OHN tescilli Boeing 737- 8 MAX tipi uçağı İstanbul’a geldi.  TC- OHN son 8 ay içerisinde AJet’in filosuna kattığı 18. Boeing 737-8 MAX oldu.

 

AJet filosu genişleyerek büyüyor

Türkiye’nin en genç hava yolu şirketi AJet fabrika çıkışlı uçaklarla filosunu gençleştiriyor. Boeing’in ABD’nin Seattle’daki tesislerinde üretim ve test süreçleri tamamlanan TC-OHN tescilli Boeing 737- 8 MAX tipi uçak İstanbul’a getirildi. Oslo üzerinden Türkiye’ye getirilen uçak, kuzey ışıkları yakınından geçerken görsel şölen oluşturdu.

ajet ajet

Koltuk montajı ve kabin donanımları yapılacak olan uçak, kısa bir süre sonra operasyonlara katılacak. Filosunu fabrika çıkışlı yeni nesil uçaklarla gençleştiren AJet, Ağustos 2025’ten bugüne filosuna 18 yeni Boeing 737-8 MAX uçağını dahil etti. 2026 yılı içerisinde Boeing 737-8 MAX ve Airbus NEO tipi toplam 46 yeni uçağın filoya katılması planlanıyor.

Zeynep Kali
Zeynep Kali

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

Yorumlar (0)