Hava Kargo Hakkında Herşey
HavacılıkManşet

Aeroflot Group, 2030 stratejisini güncelledi

Aeroflot Group, 2030 stratejisini güncelledi

71 / 100

Aeroflot Group, 2030 stratejisini güncelledi

 

Aeroflot Group, 2030’a kadar güncellenmiş bir strateji sundu. Aralık 2022’de Aeroflot’un Yönetim Kurulu tarafından onaylandı. Aeroflot Group’un en büyük Rus hava yolu şirketi olarak gelişme hedefleri dikkate alındığında, güncellenen strateji, Rusya Federasyonu Hükümeti tarafından 2022’nin başlarında onaylanan, Rusya’nın hava taşımacılığı endüstrisinin 2030’a kadar geliştirilmesine yönelik kapsamlı programa dayanmaktadır.

PJSC Aeroflot CEO’su Sergey Aleksandrovsky şunları söyledi: «Aeroflot Group stratejisi, Rus sivil havacılığının yeni gerçeklerini yansıtacak şekilde güncellendi. Kısa vadede, Grubun tüm iş süreçlerinde yabancı ürünlerden teknolojik bağımsızlığın sağlanmasına odaklanılacaktır. Dijital dönüşüm adına ilk ve önemli adım atıldı. Rus yapımı otomatik rezervasyon sistemi Leonardo’ya başarıyla geçiş yaptık. Bunun yanı sıra, bölgesel hat ağını genişleterek ülke bağlantısını sağlamayı ve nüfusun hava yolculuğu hareketliliğini artırmayı hedefliyoruz. Yolcuların ülke içinde doğrudan uçma fırsatlarını en üst düzeye çıkarmak, yeni Stratejinin parametrelerine uygun olarak uygulamaya devam edeceğimiz ulusal öneme sahip bir görevdir.”

Aeroflot Group, şirketin Rus havayolu pazarında liderliğini ve teknolojik egemenliğini sağlayacak hedeflere odaklanmaya devam edecek.

Aeroflot Group’un yolcu trafiği, en az %50’lik bir pazar payı (yabancı havayolları dahil) sağlayacak şekilde 65 milyon yolcuya çıkacak şekilde ayarlanmıştır. Grup, tüm büyük pazar nişlerinde varlığını en üst düzeye çıkarmak için çok markalı bir formatta çalışmaya devam edecek: üst düzey bir ürün (Aeroflot), dengeli bir ürün (Rossiya Airlines) ve temel düzey bir ürün (Pobeda). Üç taşıyıcının işbirliği, Aeroflot Group’un tek bir rota ağı içinde çeşitli tüketici segmentlerinin talebini karşılamasını sağlayacaktır.

Ülke bölgelerinin ulaşım erişilebilirliğini daha da artırmak için, bölgesel üsler sistemi tarafından desteklenen birleşik bir rota ağının oluşturulması, Grubun ana hedeflerinden biri olarak öngörülmüştür. Aeroflot’un Moskova dışındaki en büyük merkezi olan Krasnoyarsk’a ek olarak şirket, ülkenin üç kümesinde üç yeni bölgesel üs açmayı planlıyor: Rusya Federasyonu’nun güneyi, Uzak Doğu, Volga Bölgesi ve Urallar. Böylece, dört bölgesel üssün tamamı, Aeroflot Group’un ülke çapındaki güçlü varlığını sağlayacaktır.

Strateji, ithalat bağımsızlığına özel bir vurgu yapmaktadır. MS-21, SSJ-NEW ve Tu-214 dahil olmak üzere 339 yeni yerli uçağın hizmete girmesiyle 2030 yılına kadar filodaki yerli uçak payı %70’e yükselecek. Stratejiye göre, 2030 yılına kadar hava taşımacılığı programının işleyişini sağlamak için 500’den fazla uçak kullanılacak. Önemli bir filo genişlemesi, 3.500’e kadar pilot ve 8 yeni uçuş simülatörü gerektirecektir.

Sürekli uçuşa elverişlilikte grup içi yetkinliklerin geliştirilmesi, yabancı ve yerli ekipmanların işletilmesinde ithalat bağımsızlığının sağlanması amaçlanmaktadır. Grubun uçaklarının onarım ve bakımı, Aeroflot Group’un bir parçası olan tek bir sağlayıcı olan Aeroflot Technics tarafından gerçekleştirilecektir. 2030 yılına kadar, teknik dokümantasyon ve bileşenlerin geliştirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi yetkinliğin geliştirilmesi sayesinde, sağlayıcı Rusya Federasyonu, BDT ve Doğu Avrupa’daki en büyük uçak teknik destek ve bakım merkezi haline gelecektir.

Aeroflot Group’un teknolojik egemenliği, tamamen yerli yazılıma geçiş nedeniyle 2030 yılına kadar elde edilecek.

Strateji, yolcuların seyahatlerini kapsamlı ve daha rahat bir şekilde planlamalarına imkan verecek yeni bir e-ticaret tabanlı ürün hattının oluşturulmasının ardından yan gelirlerin payında daha fazla artış sağlamaktadır.

aeroflot, Yekaterinburg

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu