Hava Kargo Hakkında Herşey
Foto GaleriHavacılıkYan Haber

Türk Hava Yollarının Sağlıklı İçecekleri

Uçuş esnasında sunulan ikram konusunda dünyanın lider şirketlerinden olan Türk Hava Yolları, bu kez yeni içecek çeşitleriyle yolcularının karşısında.

Doktor Ender Saraç tarafından geliştirilen reçetelere göre hazırlanan ve THY DO&CO tarafından üretilen sağlıklı içecekler sayesinde, uçak seyahatlerinde karşılaşılabilen uykusuzluk, hazımsızlık ve stres gibi sıkıntıların hafifletilmesi amaçlanıyor.

Yolcuları nasıl bir içecek menüsü bekliyor?
Menüde sıcak bitki çayları, soğuk bitki çayları ve çocuklara özel bir içecek bulunuyor. İçeceklerin, mevsimlere ve çeşitli ihtiyaçlara göre üç ayda bir güncellenmesi planlanıyor. Ramazan ayında, iftar sonrası yaşanan şikâyetleri azaltmaya yardımcı olacak içecekler, yolcuların beğenisine sunulacak. Yolcularımız sirkeli tarçınlı içecek ile iftar sonrası hazım sorunu yaşamayacak, demir hindili içeceğin ferahlık veren etkisiyle de serinleyecek.

Çocuk içeceğinin ne gibi faydaları bulunuyor?
Çocuklar için, hiç bir koruyucu madde, boya, şeker, asit ve mısır şurubu içermeyen, hem lezzetli hem de sağlıklı bir içecek üretildi. Bu içecek taze doğal günlük süt ile keçiboynuzu tozu, bitter kakao ve hurma şurubu karışımından oluşuyor. Bu içecek kemikleri güçlendirir, boyu uzatır; mineral, demir, kalsiyum ve protein içerir.

Menüdeki Bazı Sağlıklı İçecekler ve Faydaları
Kış Çayı:
 Ihlamur, Zencefil, Ekinezya, Karanfil, Tarçın
Üst solunum yollarını temizler, öksürüğü engeller, bağışıklık sistemini güçlendirir, nezle ve gribe karşı korur.

Melisa, Papatya, Vişne, Lavanta: Melisa sayesinde bu çay sinir sistemini rahatlatarak uykuyu getirir. Stresi azaltır. Papatya doğal yolla melatonin salgılatır, jet-lag etkisini hafifletir. Rahat ve kaliteli uykuya yardımcı olur.

Rezene, Anason, Frenk Kimyonu: Sindirim sistemindeki spazmlara, gaza, kabızlığa iyi gelir. Anason sayesinde ağrıyı giderir ve gaz söktürücüdür.

Mate, Adaçayı, Zencefil: Enerjiyi artırır, zihin açar, mikroplara karşı koruyucudur. Zencefil sayesinde öksürüğü engeller, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Yeşil Çay, Vişne Sapı, Mısır Püskülü, Karanfil: Uzun uçuşlarda oluşan ödem problemini çözer. Mısır püskülü sayesinde böbrekleri çalıştırır. İçinde bulunan karanfil doğal bir ağrı kesicidir

thy ikram thy ikram1 thy ikram2

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu