Air Anka yolcu taşıma ruhsatını aldı
İzmir merkezli havayolu şirketi Air Anka, kargo ruhsatının ardından yolcu taşıma ruhsatını aldı.
Geçtiğimiz yaz ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) kargo taşıma ruhsatını alan şirket, yolcu taşıma ruhsatını da aldı. Şirket ilk yolcu uçuşunu dün gerçekleştirdi.
TZ-701 sefer sayılı TC-NYP tescilli Airbus 330-200 tipi Air Anka uçağı Dominik’e gitmek üzere saat 02:50’de kalktı ve 15:45 Türkiye saati ile inmesi bekleniyor.
Yolcu taşıma ruhsatını alan Air Anka, ilk uçuşunda Survivor Türkiye yarışmasının ekibini taşıdı. Uçak, İstanbul Havalimanı’ndan Dominik Cumhuriyeti’ne gitti.
Air Anka Operatörü 3C international, ilk uçuş öncesi İstanbul Havalimanı dış hatlar terminalinde bir kokteyl düzenlendi. Air Anka ekibi, operatör 3C international ekibi yarışmacılar ile birlikte pasta kestiler.