Hava Kargo Hakkında Herşey
HavacılıkHavayoluManşet

Air Astana, yirminci yıl dönemini kutladığı 2022 yılı sonuçlarını açıklıyor ve 2023 planlarını paylaşıyor

84 / 100

 

Air Astana, yirminci yıl dönemini kutladığı 2022 yılı sonuçlarını açıklıyor ve 2023 planlarını paylaşıyor

Air Astana, Astana’daki kendi havacılık-teknik merkezinde düzenlenen etkinlikte 2022 yılı operasyonel sonuçlarını açıkladı.

2022’de Air Astana‘nın filosuna üç yeni Airbus A321LR uçağı eklendi. Bu yılın onuncu ve son A321LR tipi uçağı 14 Aralık 2022 tarihinde doğrudan Hamburg’daki üreticiden teslim alındı. FlyArystan da filosuna da üç yeni Airbus A320 uçağı eklendi ve yıl sonundan önce filoya bir Airbus A320neo uçağı daha eklenmesi bekliyor. Yaş ortalaması 5 olan, 42 uçaktan oluşan Grup filosu, dünyanın en yeni filolarından biridir.

Air Astana Grup filosunun 2023’te altı uçak eklenerek daha da büyümesi bekleniyor. Air Lease Corporation ile bu yılın başlarında imzalanan bir anlaşma uyarınca, üç yeni geniş gövdeli Boeing 787-9 Dreamliner’ın 2025’te teslim edilmesi bekleniyor.

Air Astana
yirminci yıl

Air Astana uçuş ağı 42 rotadan (27 uluslararası ve 15 iç hat), FlyArystan’ın uçuş ağı ise 34 rotadan (8 uluslararası ve 26 iç hat) oluşmaktadır. Air Astana bu yıl Heraklion (Kandiye) ve Bodrum’a yeni düzenli uçuşların yanı sıra Almatı’dan Bangkok ve Pekin’e olan uçuşlarını da yeniden başlattı. Aktau’dan Bakü ve İstanbul seferlerine başlayan FlyArystan, Çimkent-Kutaisi, Aktau-Dubai ve Çimkent-Dubai seferlerine  de yeniden başladı. Air Astana gelecek yıl Medine ve Tel Aviv’e uçmayı planlıyor.

Air Astana Grup Başkanı ve CEO’su Peter Foster,  “Bu yıl yirminci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Air Astana, FlyArystan tarafından işletilen iki Airbus A320 uçağında ilk C2 bakımını gerçekleştirdi. “Orta Asya ve BDT’nin En İyi Havayolu” kategorisinde üst üste 10. kez prestijli Skytrax ödülünü aldık, bu da yüksek kalite standartlarına olan bağlılığımızı kanıtlıyor.”

“Küresel ve yerel zorluklara rağmen, bölgesel ve uluslararası pazarlardaki konumumuzu güçlendirerek yeni başarılar için sağlam bir temel oluşturduk. Airbus A321LR ve Boeing 787 gibi yeni teknoloji ürünü uçakların filomuza kazandırılmasının Air Astana’yı parlak bir geleceğe taşıdığına inanıyoruz. Çalışanlarımızın profesyonelliği ve müşterilerimizin desteği olmadan tüm bunlar mümkün olmazdı. 20 yılı aşkın süredir bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Havayolu, personel  istihdamı ve mürettebat eğitimlerine odaklanmaya devam edecek; pilot, uçuş görevlileri ve mühendisler arıyor ve onları, masrafları kendisine ait olmak üzere sıfırdan eğitiyor. Astana’da tam uçuş simülatörü ve kurtarma eğitim simülatörü ile donatılmış bir eğitim merkezi önümüzdeki yıl hizmete girecek.

Havayolu ayrıca ESG projelerini uygulamaya devam edecek. 2023’ün başında Air Astana, 7 ila 17 yaş arası yetenekli çocuklar için sosyal seyahat hibe programı “Zhas Kyran”ı başlatacak. Program, çocukların Kazakistan’da ve yurt dışında çeşitli yarışmalara katılmaları için gerekli uçak biletlerini kapsayacak. Programın şartları ve koşulları yakında duyurulacaktır.

air astana, yirminci yıl
yirminci yıl

Air Astana, yirminci yıl

Air Astana, yirminci yıl

Air Astana, yirminci yıl

Zeynep Kali

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu