Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Çelebi Havacılık’tan Hindistan Açıklaması
  • Kıymetli arkadaşımız Derya Aykutalp vefat etti
  • Gondol, Teleferik ve Botlar: DHL’in, Dünyanın Ulaşılması Zor Bölgelerine Teslimat Çözümleri
  • Lüksü Zirveye Taşıyan Emirates, First Class Deneyimini Bir Üst Seviyeye Çıkarıyor
  • Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Mısır’ın Turizm ve Sivil Havacılık Bakanları ile bir araya geldi
  • Airops Aerospace Technology Ltd., havacılık teknolojilerinde önemli bir adım daha attı!
  • Sabiha Gökçen’den yeni stratejik bağlantı: Atırav’a direkt uçuşlar başladı
  • SIA GRUBU REKOR TÜM YIL GELİRİNİ VE NET KÂRINI AÇIKLADI
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havacılık » UTİKAD LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI BAKAN MUŞ’A İLETTİ
Havacılık

UTİKAD LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI BAKAN MUŞ’A İLETTİ

Zeynep KaliBy Zeynep Kali13 Nisan 2022Yorum yapılmamış2 Mins Read
lojistik
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
82 / 100
Altyapı Rank Math SEO
SEO Puanı

UTİKAD LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI BAKAN MUŞ’A İLETTİ

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Türk lojistik sektöründeki çözüm bekleyen sorunları T.C. Ticaret Bakanlığı’nın değerlendirmesine yeniden iletti. UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Başkanı A. Arkın Obdan, UTİKAD Bölgeler Koordinatörü Bilgehan Engin, UTİKAD Ankara Temsilcisi Ali Rıza Özay ve UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler’den oluşan UTİKAD Heyeti 8 Nisan 2022 Cuma günü Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u makamında ziyaret ederek lojistik sektörünün gündemindeki konulara dair görüş ve önerilerini sundu.

lojistik
UTİKAD LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI BAKAN MUŞ'A İLETTİ 2

Türkiye’deki lojistik sektörü sorunları ve mevcut yapının iyileştirilmesi yönünde devlet nezdinde temsiliyet görevini başarıyla sürdürmeye devam eden UTİKAD, Ankara ziyaretinde T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile altı ana başlık altında görüşme gerçekleştirdi.

UTİKAD’ın faaliyetleri hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler’in hazırladığı “Türkiye’de Transit Taşımacılık: Gelişim Alanları” konulu rapor ve Ticaretin Kolaylaştırılması Koordinasyon Komitesi (TKKK) kapsamında UTİKAD’ın sağladığı katkılar hakkında UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Arkın Obdan, T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a bilgi verdi.Gerçekleşen görüşmede lojistik sektörünün sıcak gündem maddesi Rusya-Ukrayna savaşı ilk sırada yer aldı.

Bu doğrultuda ülkemizin transit ticaret merkezi olma fırsatına dair çözüm önerilerini sunan UTİKAD, “gümrüklü antrepolara transit halindeki eşyanın, gümrük müşavirliği firmaları vasıtasıyla TİO’lar adına asıl sorumlu olarak antrepo beyannamesi verilmesi sureti ile konabilmesi ve eşyaların TİO belgeli firma sorumluluğunda transit işlemleri yapılarak yurt dışına gönderilebilmesi” talebi Bakan Muş tarafından olumlu karşılandı ve gerekli düzenlemelerin yapılması talimatı verildi.

UTİKAD’ın gündeme getirdiği diğer konu başlıkları ise; Karayolu ile Gelen Eşyanın Geçici Depolama Yerlerine Alınması, İthalat İşlemlerinde ve Transit Taşımalarda Antrepo Beyannamesi, YYS Soru Formunda Yer Alan Şartlara İlişkin UTİKAD Görüşleri, Lojistik Firmalarının ve Taşıma İşleri Organizatörlerinin Gümrük Hizmetlerini Fatura Edebilmesi ve İki Bakanlık Tarafından Ayrı Ayrı İletilen E-Tebligatların Tek Sistem Altında Birleştirilmesi hususlarında oldu.

Antrepo Beyannamesi nasıl doldurulur Antrepo Beyannamesi nedir geçici depolama yerleri lojistik sektörü sorunları Ticaret Bakanı kim TİO belgesi nasıl alınır TİO belgesi ne kadar TİO belgesi nedir
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Zeynep Kali avatarı
Zeynep Kali

    İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

    Related Posts

    Çelebi Havacılık’tan Hindistan Açıklaması

    17 Mayıs 2025

    Kıymetli arkadaşımız Derya Aykutalp vefat etti

    17 Mayıs 2025

    Gondol, Teleferik ve Botlar: DHL’in, Dünyanın Ulaşılması Zor Bölgelerine Teslimat Çözümleri

    16 Mayıs 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.