Hava Kargo Hakkında Herşey
Güncel HaberlerHavacılıkShgm

ICAO’nun Havaalanı İşletimi Çalışma Grubu Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti

ICAO Havaalanı İşletimi Çalışma Grubu (Aerodrome Operations Working Group – AOWG)’nun 2.Toplantısı, 12-15 Kasım 2018 tarihlerinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti.

Türkiye’nin de daimi üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO)’nda faaliyet gösteren  Havaalanı Tasarım ve İşletim Paneli bünyesindeki teknik çalışma gruplarından biri olan “Havaalanı İşletimi Çalışma Grubu”,  9 ülkenin katılımı ile İstanbul Havalimanı’nda biraraya geldi.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Fransa, İngiltere, İspanya, Japonya, Norveç ve Türkiye ile Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA), Uluslararası Havaalanları Konseyi (ACI), Boeing ve Airbus gibi uluslararası organizasyonlardan toplam 24 uzmanın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya SHGM Havaalanları Daire Başkan Vekili Önder TÜRKER, Havacılık Uzmanı M. Okan DOĞAN ve Mühendis Fatih TUNCAR katıldı.

ICAO’dan Avner SHILO’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıda, havaalanı acil durum planlaması, yaban hayvanlarla mücadele, havaalanı bakımı, kaplamalı alan sürtünme gereklilikleri, kurtarma ve yangınla mücadele hizmetleri ve yer hizmetleri gibi havaalanı işletimine yönelik teknik konular ele alındı. İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.’den Teknik Üst Yönetici İsmail POLAT tarafından İstanbul Havalimanı’nı tanıtan bir sunum gerçekleştirilen toplantı kapsamında ayrıca teknik saha gezisi de düzenlendi.

Havaalanı Tasarım ve İşletim Paneli (ADOP), ICAO’nun Annex 14 ve ilgili dokümanları çerçevesinde havaalanı işletimine yönelik yayımlanan emniyet standartları ve tavsiyeleri ile bu çerçevedeki rehber bilgilerin oluşturulması ve sürdürülebilirliğine yönelik çalışmaları  yürütüyor. Bu kapsamda  ICAO Genel Konsey üyesi  36 ülkeden biri olan Türkiye’nin, SHGM tarafından sertifikalandırılarak 29 Ekim’de  hizmete açılan İstanbul Havalimanı’nda,  uluslararası havaalanı emniyet standartlarına yön veren veren böyle bir çalışma grubu toplantısına ev sahipliği yapması büyük önem taşıyor.
Kaynak:SHGM
ICAO’nun Havaalanı İşletimi Çalışma Grubu Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti 30 Nisan 2024 ICAO’nun Havaalanı İşletimi Çalışma Grubu Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti 30 Nisan 2024 ICAO’nun Havaalanı İşletimi Çalışma Grubu Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti 30 Nisan 2024

Zeynep Kali

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu