Hava Kargo Hakkında Herşey
Güncel HaberlerHavacılıkHavayoluSingapore Airlines haberleri

SİNGAPUR HAVAYOLLARI VE OTİZM ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞBİRLİĞİ

SG ENABLE, SİNGAPUR HAVAYOLLARI VE OTİZM ARAŞTIRMA MERKEZİ; ÖZEL İHTİYAÇLARI OLAN SANATÇILARI KÜRESEL PLATFORMA TAŞIMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

SG Enable, Singapur Havayolları ve Otizm Araştırma Merkezi (ARC), yetenekli ve ihtiyaç sahipleri olan sanatçılar tarafından yapılan tasarımları, Singapur Havayolları uçak içi ikram paketlerinde sergilenmeye başlayacaktır. Üç kuruluş, bu ortaklığı resmileştirmek için 24 Mayıs günü Enabling Köyü’nde bir Mutabakat Beyannamesi imzaladı ve kurdukları ortaklığı duyurdular.

 

“i’mable’; engelli bireyler tarafından üretilmiş ürünler için bir pazar yeri oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu işbirliği, SG Enable’ın “i’mable” kampanyası kapsamında yapılan ilk girişimidir. Bu sayede, yetenekli, ihtiyaç sahipleri olan sanatçılar ve üreticileri için daha fazla iş fırsatı oluşturulabilecek ve bu kişiler, düzenli bir gelir akışına sahip olma imkanına kavuşabilecektir. Singapur Havayolları tarafından Singapur’daki engelliler ile ilgili gerçekleştirilen bu ilk inisiyatif ile seyahat eden yolcular, Singapur Havayolları’nın kapsamlı ağında özel ihtiyaç sahibi olan sanatçıların resimlerini görme fırsatına sahip olacak ve engelli kişilerin yeteneklerini ve katılımlarını küresel bir platformda destekleyebilecektir.

 

Singapur Havayolları’nın uçak içi ürünleri, engelli bireyler tarafından üretilen eserleri uluslararası sahneye taşıyacak bir ortam yaratıyor. Bu tür ürünlerden ilki olan ve Economy Class yolcuları için ikram edilen ara öğün kutuları üzerinde, Sanatçı Gelişim Programı (Artist Development Programme-ADP) üyesi otizmli sanatçıların yapıtları sergilenecek. ADP, ARC kapsamında bir program olan Pathlight Okulu’nun bir girişimidir. İlerleyen tarihlerde, bu yetenekler tarafından yapılan sanat eserlerini sergileyen daha fazla uçak içi ürün de Singapur Havayolları yolcularına sunulacaktır.

 

Uçak içi ara öğün kutularında ilk olarak ADP sanatçısı Aaron Yap’ın “Yerel Gıda” eseri kullanılacak. Bu ara öğün kutusu; satay, claypot pilavı ve kueh lapis gibi yerel lezzetleri içermektedir. Ara öğün kutusu üzerindeki bilgiler sayesinde insanlar, otizmli sanatçıların eserlerini satın almak veya Singapur’daki kapsayıcı topluluk alanı Enabling Köyü’nü ziyaret etmek gibi eğlenceli yollarla bu yaklaşıma katkıda bulunabilecekler.

 

SG Enable, Singapur Havayolları ve ARC arasındaki ortaklık, güçlü bir katılım beyanatı olmakla birlikte daha fazla etki yaratmak için farklı ortaklardan farklı kaynak ve uzmanlık alanlarını bir araya getirmektedir. SG Enable Üst Yöneticisi (CEO) Sayın Ku Geok Boon; “Singapur Havayolları ve ARC ile bu işbirliği, şirketlerin daha fazla sosyal etki yaratmak için engelli bireylerle nasıl çalışabileceklerini göstermektedir” dedi.

Bunlarla sınırlı olmamak üzere SG Enable – kendisi tarafından başlatılan “i’mable” kampanyasıyla – ve Singapur Havayolları ; engelli kişilerin yeteneklerini sergilemek için diğer benzer düşüncelere sahip ortaklarla çalışmak için yeni fırsatlar arıyor.

 

Singapur Havayolları, online perakende satış platformu KrisShop.com üzerinden KrisShop Cares’i de ilerleyen günlerde piyasaya sürecek. Topluma geri vermeyi ve ihtiyaç sahiplerini desteklemeyi amaçlayan KrisShop Cares, ortak topluluklar tarafından üretilmiş ürünler ve sanat eserlerini sergileyecek olup elde edilen gelirler, savunduklarını ve sanatçıları desteklemeye devam edebilmeleri için ilgili ortaklara verilecektir.

 

ARC, özel ihtiyaçları olan kişilerin yeteneklerini desteklemek için KrisShop Cares’in ilk ortağı olmuştur. KrisShop, ADP sanatçısı Gavin Rodringuez’in “Roaring Merlion” eserini içeren özel bir seri ürün de dahil olmak üzere ADP’den sanatçılar tarafından tasarlanan seçilmiş bir ürün yelpazesini sunacaktır. SIA uçuşlarında seyahat eden yolcular ayrıca SIA bekleme salonlarında sergilenen ürünleri de görebilecekler.

 

Singapur Havayolları ‘nın Müşteri Deneyimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Sayın Yeoh Phee Teik; “Singapur Havayolları, hizmet ettiğimiz topluluklara geri vermenin önemini biliyor. SG Enable ve ARC ile olan bu işbirliğinin, engelli bireylerin yeteneklerini, taşıdığımız küresel kitleye göstermeleri ve yaratıcı potansiyelleri hakkında farkındalık yaratmaları için harika bir platform olacağına inanıyoruz” dedi.

ARC Başkanı ve Merkez Singapur Bölgesi Belediye Başkanı Sayın Denise Phua; “Ulusal bayrağımızı dalgalandırmanın harika bir yolu! Farklı yeteneklere sahip sanatçılarımızın yeteneklerini sergilemek için bu küresel platforma sahip olmalarından dolayı çok memnunuz. Katılımı desteklemenin ve özel ihtiyaçları olan kişilerin yeteneklerini kutlamanın önemine inanan SG Enable ve Singapur Havayolları na minnettarım” dedi.

 

 

 

 

 

 

SG Enable Hakkında
Temmuz 2013’te Sosyal ve Aile Gelişimi Bakanlığı tarafından kurulan SG Enable kendini, engelli bireylere olanak sağlanmasına ve kapsayıcı bir toplum oluşturmaya adamış bir kuruluştur. Hayatın farklı aşamalarında engelli kişilere kapsamlı destek sağlamayı amaçlamaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen www.sgenable.sg adresini ziyaret ediniz.

 

Enabling Köyü Hakkında

 

Enabling Köyü, kapsayıcı bir topluluk alanıdır. Çeşitli sosyal hizmetlere ve toplum hizmetlerine ev sahipliği yapmakta, engelli kişilerin eğitimi ve istihdamı konularına özel olarak odaklanmaktadır. Enabling Köyü aynı zamanda; engelli bireyleri toplumun ayrılmaz bir üyesi yapmak konusunda kilit paydaşları, aileleri ve toplumun daha geniş bir kesimini bir araya getirmektedir. Daha fazla bilgi için lütfen www.enablingvillage.sg adresini ziyaret edin

 

Singapur Havayolları Hakkında

 

SIA Grup tarihi, Malayan Havayolları Limited adıyla 1947 yılında gerçekleştirilen ilk uçak seferine dayanmaktadır. Havayolu şirketi sonrasında adını ilk önce Malezya Havayolları Limited, sonrasında ise Malezya-Singapur Havayolları (MSA) olarak değiştirmiştir. 1972 yılında MSA, Singapur Havayolları (SIA) ve Malezya Havayolları Sistemi olarak ikiye ayrılmıştır. Başlangıçta 10 uçaklık mütevazı filosuyla 18 ülkede 22 şehre sefer düzenleyen Singapur Havayolları , o günden bu yana birinci sınıf uluslararası bir havayolları grubu olacak şekilde büyümüştür.

 

Singapur Havayolları kendini, marka güvencesinin üç ana ayağı olan Hizmet Mükemmelliği, Ürün Liderliği ve Ağ Bağlanırlığının sürekli olarak geliştirilmesine adamıştır. Singapur Havayolları Grubu filosu ve ağı, hem eksiksiz hizmet hem de düşük maliyetli havayolu faaliyet yatırımlarını kapsayan portföy stratejisinin geliştirilmesi kapsamında genişlemektedir. Kısa, orta ve uzun menzil piyasalara hizmet veren bu havayolu portföyü, doğru araçlarla doğru pazarlara hizmet vermesi için Singapur Havayolları Grubu’na daha fazla esneklik ve dayanıklılık sağlıyor.

 

2017 yılında; Singapur Havayolları’nın güzergah ağındaki ikinci İskandinav şehri Stockholm oldu. Aynı yıl içerisinde, Singapur Havayolları yeni Airbus A380 kabin ürünlerini tanıttı. Singapur Havayolları’nın yeni A380 model uçakları; uçağın ön kısmında konumlanmış altı Singapur Havayolları Süiti ve 78 Business Class koltuğu ile uçağın orta kısmında konumlanmış 44 Premium Economy Class ile 343 Economy Class koltuğu şeklinde yapılandırılmıştır.

 

Otizim Araştırma Merkezi Hakkında (Singapur)

 

Otizm Araştırma Merkezi (Singapur) veya ARC, kar amacı gütmeyen Singapur merkezli bir hayır kurumudur. Resmi olarak 2000 yılında kurulmuş olup faaliyetlerine profesyonel ve ebeveyn gönüllüler ile başlamıştır. ARC kendini, bu bireylerin toplumda anlamlı ve bağımsız bir hayat sürmesine yardımcı olmak için Otizm Spektrum Bozukluğu (ASD) olan çocuklara ve yetişkinlere hizmet etmeye adamıştır.

 

ARC çok çeşitli hizmetler sunmaktadır: Erken Müdahale, Pathlight Okulu, Otizm Müdahale, Eğitim ve Danışmanlık (AITC), Öğrenci Zenginleştirme, İstihdam & İstihdam Merkezi, Kütüphane ve Bilgi Hizmetleri.

 

Pathlight Okulu Hakkında

 

Pathlight Okulu, Singapur’da otizme odaklanmış ilk okuldur. Otistik ve ilgili öğrenme bozuklukları olan, 7 ila 18 yaş veya 21 yaşına kadar olan öğrenciler için yaygın akademik ve yaşama hazır olma becerilerinin eşsiz bir karışımını sağlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından talep edilen Okul, Ocak 2004’te sadece 41 öğrenci ile faaliyete başladı. Bugün 1.300’e yakın öğrencisiyle Singapur’daki en hızlı büyüyen ve ilerici özel okullardan biridir.

 

Sanat Fakültesi & Pathlight Sanatçı Geliştirme Programı Hakkında

 

Sanat fakültesi, otizmli bireylerin özel yeteneklerini ve ilgili zorlukların üstesinden gelinmesini destekleyen bir platformdur. Yetenekli öğrencilerin ve okulun Sanatçı Gelişim Programı (ADP) kapsamındaki Pathlight Okulu mezunlarının sanat eserleri ve ürünleri bulunmaktadır.

 

ADP kapsamında, öğrenci sanatçılar profesyonel sanat öğretmenleri tarafından yetiştirilmekte ve eğitilmektedir. İşlerini sergileme ve bunları yüksek kaliteli ve ticari ürünlere dönüştürme fırsat verilir. Sanatçılar, eserlerinin ve mallarının satışından telif hakkı kazanırlar. Ayrıca kendilerine, kamusal sergilere katılmaları ve motive ve kendine güvenen sanatçılar olarak yetiştirilmeleri için platformlar da verilir.

 

SİNGAPUR HAVAYOLLARI VE OTİZM ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞBİRLİĞİ 30 Nisan 2024

Zeynep Kali

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu