Hava Kargo Hakkında Herşey
Güncel HaberlerHavacılıkSingapore Airlines haberleriTurizm

SİNGAPUR HAVAYOLLARI İNOVASYON MERKEZİ İÇİN LASALLE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİYLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Singapur Havayolları (SIA) LASALLE Güzel Sanatlar Üniversitesi ile bir işbirliği gerçekleştireceklerini duyurdu, LASALLE öğrencileri bu işbirliğiyle yeni bir Yenilik Laboratuvarının[1] konsept ve tasarımını gerçekleştirecek.

 

Bu işbirliği, LASALLE Mekan & Ürün Tasarım Okulu Son Sınıf Öğrencilerinin 2018 yılının ortalarında açılması planlanan SIA Yenilik Laboratuvarı için önemli tasarım konseptleri, yerleşim planları ve iç tasarım önerisi sunacakları bir yarışmaya ev sahipliği yapacak. Öğrenciler bu deneyimin yardımıyla, teorik olarak öğrendikleri becerileri uygulamaya dökme şansına da sahip olacaklar.

 

Takımlarını oluşturan öğrenciler, LASALLE akademisyenlerinin uzman görüş ve koçluğunun yardımıyla kendi tasarım önerilerini geliştirecekler. Tasarım sektörünün önde gelenleri, LASALLE akademisyenleri ve SIA’nın üst düzey yöneticilerinden oluşan bir jüri heyeti çalışmaları değerlendirecek ve kazanan takım 4.000 dolarlık nakit ödülüne ek olarak herhangi bir SIA noktasına gidiş dönüş Economy Class biletleri kazanacak. Öneriler, işlevsellik, yaratıcılık ve orijinallik gibi kriterler göz önünde bulundurularak değerlendirilecektir.

 

Öğrencilere derste öğrendikleri teorileri uygulamalı sektör deneyimine aktarma fırsatını sunmak amacıyla kazanan takım, konseptlerini Yenilik Laboratuvarı’nın yapım aşamasında hayata geçirme sürecine dahil olacak.

3.200ft2 büyüklüğündeki yeni Yenilik Laboratuvarı, Havayolu Şirketi’nin dijital kapasitesini geliştirdiği ve müşterilerinin uçak seyahati deneyimini yeniden tanımlamak amacıyla yeni teknolojilere ağırlık verdiği kapsamlı dijital dönüşümü tamamlayacak. Laboratuvar SIA ekibine, yenilikçi fikirler üretebilecekleri, girişimcilik firmaları gibi dış ortaklarla yaşanan aksaklıklara çözüm bulabilecekleri ve teknolojiyle ilgili projeleri test edilebilecekleri enerjik, verimli ve işbirlikçi bir çalışma ortamı sunacak.

 

Singapur Havayolları Kurumsal Planlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Sayın Lee Wen Fen konuyla ilgili şu yorumda bulundu: “Singapur Havayolları her zaman eğitimin büyük bir destekçisi olmuştur. LASALLE ile gerçekleştirdiğimiz bu benzersiz işbirliği sayesinde başarılı ve genç öğrencilerin yaratıcılığıyla etkileşim kurmanın yanı sıra onlara derste öğrendikleri tasarım becerilerini gerçek dünya şartlarına uygulama şansı da tanıyoruz.”

 

LASALLE Güzel Sanatlar Üniversitesi Tasarım Fakültesi Dekanı Sayın Nur Hidayah ise konuyla ilgili şu yorumda bulundu: “Singapur Havayolları ile yaptığımız bu işbirliği LASALLE öğrencileri için eşsiz ve benzersiz bir öğrenim fırsatı. Öğrenciler yalnızca dünyaca ünlü bir şirket için tamamen yeni ve teknolojik bir çalışma ortamı tasarlamakla kalmayacak aynı zamanda tasarımı hayata geçirme sürecine de dahil olacaklar. LASALLE’de yeni fikirler oluşturma ve sınırları zorlama konusunda oldukça istekliyiz ayrıca yenilik ve yaratıcılığı bir üst noktaya taşımaya devam ederken Singapur Havayolları’yla işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.

 

[1] Yenilik Laboratuvarının nihai adı daha sonra SIA tarafından belirlenecek bir tarihte seçilecek.

SİNGAPUR HAVAYOLLARI İNOVASYON MERKEZİ İÇİN LASALLE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİYLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR 30 Nisan 2024

Zeynep Kali

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu