TRENDING Corendon Airlines, Kriz Döneminde Bilet Fiyatlarına Zam YapmayacaK
Havacılığı bizimle takip edin
Çarşamba, Nisan 1

Yaralı Filistinliler uçakla Türkiye'ye getiriliyor

MEHMET KALI • 20 AğU 2014 • 2 DK OKUMA
Yaralı Filistinliler uçakla Türkiye'ye getiriliyor 1 Nisan 2026

Türk Hava Kuvvetlerine ait bir uçak, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında yaralanan 21 Filistinliyi Ankara’ya getirmek amacıyla İsrail’e gitti.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında yaralananlardan durumu ağır olanların Türkiye’de tedavisinin gerçekleşmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Türk Hava Kuvvetlerine ait bir uçak, sabah saatlerinde Ankara’dan kalkarak İsrail’e gitti. 70-1947 kuyruk numaralı uçak, Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı’ndan alacağı 21 Filistinli yaralıyı başkente getirecek.

Akşam saatlerinde Türkiye’de olması bekleniyor

İsrail’e giden Türk Hava Kuvvetlerine ait uçağın sorumlusu Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetler Daire Başkanı Türkay Esin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze’deki yaralılardan durumu ağır ve tedavisi yapılamayan yaralıların Türkiye’de tedavi edilmelerini sağlamak için İsrail’e gittiklerini belirtti.

İsrail’in saldırılarında yaralananlardan 21 Filistinliyi Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’ndan alacaklarını dile getiren Esin, “Yarlılara 21 refakatçi eşlik edecek” ifadesini kullandı.

Uçakta 11 doktor 12 sağlık görevlisinin bulunduğunu anlatan Esin, uçağın yoğun bakım tıbbi donanımına sahip olduğunu kaydetti.

Esin, Filistinli yaralıların akşam saatlerinde Türkiye’de olmasının planlandığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetler Daire Başkanı Türkay Esin, bir önceki uçak ambulansla Türkiye’ye getirilen ve durumu ağır 24 yaşındaki Abdullah Abdrabbo’nun cenazesinin Gazze’ye götürüldüğünü de sözlerine ekledi.

trthaber

Mehmet Kali
Mehmet Kali

Havacılık sektörü ve hava kargo operasyonları üzerine analizler hazırlayan editör.

Yorumlar (0)