Hava Kargo Hakkında Herşey
Havacılık

HAVELSAN , DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA

HAVELSAN, Katar Hava Kuvvetleri için helikopter simülatörü üretti

Simülasyon teknolojilerinde öncü kuruluşumuz HAVELSAN, Katar Hava Kuvvetleri için AW-139 helikopter simülatörü üretti.

HAVELSAN, Katar Hava Kuvvetleri helikopter pilotlarının eğitim ihtiyacını karşılayacak Katar AW139 Simülatör Merkezi Projesi’nde üretimleri tamamlayarak teslimatlara başladı.

Mayıs 2013’de başlayan Katar AW139 Simülatör Merkezi Projesi kapsamında HAVELSAN, Katar Hava Kuvvetleri için 1 adet Tam Görev Simülatörü, 1 adet Uçuş ve Navigasyon Prosedürleri Eğiticisi, Kabin Ekibi Eğitim Simülatörü, Debrifing Sistemi ve Taktik Kontrol Merkezi üretiyor. Kurulmakta olan Eğitim Merkezi’nin işletme ve eğitmen pilot hizmetleri de HAVELSAN EĞİTİM HİZMETLERİ tarafından yapılacak. Proje kapsamında HAVELSAN’ın iş ekosisteminde birlikte çalıştığı yerli altyükleniciler de görev alıyor.

HAVELSAN’IN KATAR’A İHRACATI
Proje kapsamında testleri başarı ile tamamlanan Taktik Kontrol Merkezi (TKM) ilk ürün olarak ihraç edilmek üzere 8 Haziran 2015 tarihinde proje takvimine uygun olarak yola çıkılmıştı. Bu ürün Katar Hava Kuvvetleri pilotlarının taktik alanda Kara ve Deniz Kuvvetleri ile müşterek eğitiminde kullanılacak. Aynı zamanda Katar Hava Kuvvetleri K.lığı’nın ileride alacağı diğer simulator sistemleri ile de entegre edilecek.

“HAVELSAN EĞİTİM HİZMETLERİ” DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA
Proje kapsamında üretilen ürünlere bakıldığında, Taktik Kontrol Merkezi (TKM) ürünü ile birlikte sağlanan rol oynayıcı konsolları, Tam Görev Simulatorü ve Uçuş ve Navigasyon Prosedürleri Eğiticisi ile aynı senaryoda ortak uçuş yapabilecek. Ayrıca 25 adet yapay zeka yazılımları tamamlanan diğer hava ve kara platformları da dost/düşman kuvveti olarak aynı senaryoda eğitime katılabilecek.

Temmuz 2015 tarihi itibari ile planlanan ikinci sevkiyat, testleri tamamlanma aşamasında olan Uçuş Navigasyon Prosedürleri Eğiticisi ve Kabin Ekibi Eğiticisi ile gerçekleşecek.

havelsan_1

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu