Hava Kargo Hakkında Herşey
Güncel Haberler

Rusya’dan Avrupalı havayolu şirketlerine kötü haber

Vedomosti gazetesinin üst düzey bir federal yetkiliyi kaynak göstererek bugün geçtiği haberde, Asya’ya gerçekleştirdikleri uçuşlar için Rusya hava sahasını kullanan Avrupalı havayolu şirketlerinin seferlerine kısıtlama getirilmesi ya da bu seferlerin toptan iptali konusunun Rus makamları tarafından ele alınmakta olduğu bildirildi.

Söz konusu istişareler konusunda bilgi sahibi olan yetkili, gazeteye verdiği demeçte, Avrupalı havayolu şirketlerinin uçuşlarına kısıtlama getirilmesini öngören müzakerelerin AB tarafından Rusya’ya karşı uygulanan ilk yaptırımların yürürlüğe girmesinden sonra başladığını da sözlerine ekledi. Ancak söz konusu mesele, Rus havayolu şirketi Dobrolet’e uygulanan yaptırımlardan ve Kırım’a uçan Rus havayolu şirketlerine Ukrayna tarafından kesilen cezalardan sonra daha da ciddileşti.

Gazeteye yaptığı açıklamalarda, ilgili mesele konusunda Hükümet’in karar vereceğini ve bunun için de Ulaştırma ve Dışişleri Bakanlıkları nezdinde gerekli görüşmelerin yapılmakta olduğunu söyleyen yetkili, nihai kararın ise henüz verilmediğini kaydetti. Mevzubahis görüşmeleri yürüten bakanlık yetkilileri ise gazete muhabirinin sorularını yanıtsız bırakmayı tercih etti. Öte yandan, Dışişleri çevrelerine yakın bir yetkili ise konuya ilişkin verdiği demeçte, ‘‘Havayolu taşımacılığı da dahil olmak üzere, AB’nin tüm sektörlerde alacağı düşmanca tedbirler ve uygulayacağı yaptırımlar dikkatle tetkik edilecek ve gerekli yanıtlar verilecektir’’ dedi.

Bilindiği üzere Avrupa’dan Asya’ya uçuş gerçekleştiren havayolu şirketleri, en uygun ve en kısa yol olan Trans-Sibirya hattını kullanıyor ve bunun için de Rus havayolu şirketi Aeroflot’a ödeme yapıyor. Vedomosti gazetesi söz konusu hattı kullanmak için ilgili talebin bizzat Avrupalı havayolu firmaları tarafından yapıldığı bilgisini de okurları ile paylaştı. Öte yandan Aeroflot yönetim kuruluna yakın bir kaynak ise firmanın bu uçuşlardan yılda 300 milyon dolarlık bir gelir elde ettiğini  ifade etti.

turkish.ru

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu