Hava Kargo Hakkında Herşey
Güncel HaberlerHavacılıkHavayoluHavayolu Şirketleri

GoAir, Airbus’tan 72 adet daha A320neo Sipariş Etti.

Hintli düşük maliyetli taşıyıcı GoAir, Airbus A320neo için siparişini iki katına çıkardı.

goair a320neoairbus
Havayolu, Uluslararası Farnborough Havacılık fuarında önceki siparişlerine ilave olarak 72 uçak için daha anlaşma imzaladı.

GoAir, 2020-25 tarihleri arasında uçakları teslim almayı planlıyor, ancak motor seçimi yapmış değil. ilk 72 uçak Pratt & Whitney PW1100G motorları ile güçlendirilmiş olacak.

GoAir şu anda 18 A320ceo ve iki A320neo kullanıyor.
Wadia Grubu’na ait havayolu yavaş yavaş büyüdü, iddialı kapasite artırımına başlayacaklarını söyleyen CEO’su Wolfgang Prock-Schauer “Biz sektördeki en iyi maliyet konuma sahip şirketiz, bu yüzden genişlemek istiyoruz”  dedi.

Taşıyıcı son zamanlarda İran, Suudi Arabistan, Çin, Kazakistan ve Azerbaycan da dahil olmak üzere uluslararası sekiz ülkeye trafik hakları tahsis etti. Prock-Schauer, havayolu filosunun üçte birlik kısmını uluslararası rotalara tahsis etmeyi düşünüyor.

Prock-Schauer, siparişlerini daha büyük olan A321neo ile değiştirme seçeneği olduğunu, ama yine de bunun için “pazarı değerlendirmek” gerekeceğini söyledi. Motorlar içinse PW1100G ve CFM Leap-1A arasında bir rekabet yaşandığını söyledi. Prock-Schauer ilk iki A320neo’nun performansının beklendiği gibi olduğunu söyledi.

Hindistan’daki yabancı mülkiyet yasalarının gevşemesine rağmen, Prock-Schauer, havayolunun yabancı yatırımcılara mülkiyeti vermeyi düşünmediğini bunun gerekli olmadığını söyledi.

Zeynep Kali

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu