Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Turkish Cargo, 14. Acente Ödül Töreni’nde İş Ortaklarıyla Buluştu!
  • Luiza Imenova, “Yeni bir rota, yeni bir başlangıç!”
  • ENUYGUN.com bayram öncesi seyahat verilerini açıkladı
  • İGA İstanbul Havalimanı ‘Fahrelnissa Zeid’ ile dünyayı buluşturuyor
  • Uçuş öncesi güvenlikte merak edilenler: Sıvı kısıtlaması ve diğer kritik uygulamalar
  • Emirates ve Real Madrid, son reklam filminde “mükemmellik” standartlarını yeniden tanımlıyor
  • Türk Hava Yolları “Connect to Türkiye: Ege” Etkinliğiyle Turizm Profesyonellerini İzmir’de Buluşturdu
  • Sabiha Gökçen’den Avusturya’ya 2. direkt bağlantı: Graz
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Firma Haberleri » Milli Uçak için oyuncular sahada
Firma Haberleri

Milli Uçak için oyuncular sahada

Mehmet KaliBy Mehmet Kali16 Kasım 2015Yorum yapılmamış2 Mins Read
Milli Uçak için oyuncular sahada 1 Haziran 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

milli uçakBaşbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin ilk yerli milli sivil yolcu uçağı TRj-328’in detaylarını mayıs ayında kamuoyuna açıkladı. İlk deneme uçuşlarını 2017’de yapacak olan 32 kişilik TRJ-328‘in 2019’a kadar 10 adet üretilmesi planlanıyor. Ankara’dan Bursa’ya, İzmir’den İstanbul’a kadar birçok ildeki sanayiciler bu projenin bir parçası olmak için harekete geçmiş durumda. Mart ayında İstanbul merkezli 27 sanayici sessiz sedasız SAHA İstanbul’u (Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği) kurarak adeta bu proje için güç birliği yaptılar, İstanbullu sanayicilerin ve İstanbul’un savunma sanayindeki gücünü ve potansiyelini ortaya çıkarmak için kurulan SAHA İstanbul’un başkanlığını İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili olan Hasan Büyükdede yapıyor.

Kendisi de uçak mühendisi olan ve hidrolik makineler üreten Hidromode Hidrolik Makine Sanayi adında bir şirketi bulunan Büyükdede, sanıldığından daha uzun bir süredir milli uçak projesiyle ilgileniyor. İTO Sanayi ihtisas Komisyonu‘ndaki görevleri nedeniyle yaklaşık 10 yıldır milli uçak projesine sanayici arkadaşlarıyla birlikte kafa yoran Büyükdede, şimdi de SAHA İstanbul ile birlikte ulusal projenin bir parçası olmak için çalışıyorlar. Para dergisin aktardıklarına göre, 27 firma tarafından kurulan SAHA İstanbul’un üye sayısı 80’e ulaşmış. Firmaların kapısında adeta kuyruk olduğu derneğe üye başvurusu 400’e ulaşmış. Bu firmaların üyelik prosedürlerinin kısa sürede tamamlanacağı belirtiliyor. Hasan Büyükdede, “Derneğimiz İstanbul’u merkez alarak Yalova’dan Kırklareli’ne kadar olan Kuzey Marmara’yı kümelenme alanı olarak seçti. Bu bölgedeki 100 bin firmadan 2 bin-2.500’ünün milli uçak projesinin parçası olabileceğini tespit ettik. Bölgemizde korkunç bir potansiyel var; bunun harekete geçirilmesini hedefliyoruz” diyor. Uçak gemisi yapan tersanelerden THY’nin Teknik Merkezi’ne, Boeing ve Airbus’a parça üreten firmalardan halen kullanımda olan İHA’ları (insansız hava aracı) üreten firmalara kadar savunma sanayinde görev alan birçok firmanın bölgelerinde olduğunu söyleyen Büyükdede, ilgi alanlarının yalnızca milli uçak projesiyle sınırlı olmadığının da altını çiziyor. Bundan sonra nükleer projeler ve uzay çalışmalarında da SAHA İstanbul’un ve üyelerinin adını duymamız olası… (PARA DERGİSİ)

Başbakan Ahmet Davutoğlu Hasan Büyükdede kimdir Hidromode Hidrolik Makine Sanayi ilk yerli milli sivil yolcu uçağı İTO Sanayi ihtisas Komisyonu SAHA İstanbul TRJ-328
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    ENUYGUN.com bayram öncesi seyahat verilerini açıkladı

    30 Mayıs 2025

    Uçuş öncesi güvenlikte merak edilenler: Sıvı kısıtlaması ve diğer kritik uygulamalar

    30 Mayıs 2025

    Emirates Skywards, üyelerine özel deneyimler sunmak için Coca-Cola Arena ile iş birliğine imza attı

    29 Mayıs 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.