Hava Kargo Hakkında Herşey
HavacılıkHavayolu ŞirketleriKamu Yatırım HaberleriTHYTurizm

THY Pakistanlıların İlk Tercihi Olmaya Aday

thy+pakistan

Türk Hava Yollarının Pakistan Hedefleri Büyük

Türk Hava Yolları Avrupa’nın En İyi Havayolu’ onurunu taşıyan havayolu

1933 yılında 5 uçaklık filosuyla kurulan Türk Hava Yolları, Star Alliance üyesi, 290 dan fazla uçağı olan filosu (yolcu ve kargo) ile 4 yıldızlı bir havayolu olarak dünya çapında 276 noktaya ( uluslararası 228 ve 48 domestik ) servis vermektedir.

Türk Hava Yolları büyük başarısını “Avrupa’nın En İyi Havayolu” onurunu defalarca alan bir  havayolu olarak pekiştirdi.

30 Eylül 2015 tarihi itibariyle Türk Hava Yolları başka bir başarı hikayesine imza attı. Türkiye’nin ulusal bayrak taşıyıcıTHY, 30 Eylül 2015 tarihinden itibaren İslamabad ve Azerbaycan arasında haftada iki sefer ile hizmet vermeye başladı.

Dünya havayolları sıralamasında inanılmaz büyüme rakamları ile dikkat çeken THY, 110 ülkede 280 noktaya uçuş yapan dünyanın 4.büyük uçuş ağına sahip.

THY İslamabad Genel Müdürü Yunus Mert yaptığı açıklamalarında ,

“Pakistan içinde Türk Hava Yolları popülerliğini arttırıyor. Tutarlı performansı ve şaşırtıcı hizmet kalitesi ile beklentileri fazlası ile karşılıyor. Türk Hava Yolları dünyanın en fazla noktasına tek merkezden aktarmasız uçuş yapan havayolu gururunu yaşıyor. Coğrafi konumu batı ve doğu arasında köprü olmak, hub olmak için mükemmel. Her ay, her yıl yeni uçuş noktaları ekleyen Türk Hava Yolları Dünyanın ve Avrupanın en hızlı büyüyen havayolu.

Türk Hava Yolları, 2014 Skytrax Dünya Havayolu Ödüllerinde “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu”, “Avrupa’nın En İyi Havayolu” seçildi ve “En İyi Business Class İkram”  “En İyi Business Class Lounge Dining” ödülüne layık görüldü. Beşinci kez “Avrupa’nın En İyi Havayolu” olarak havayolu olarak tanınmak bizim için önemli.

Türk Hava Yolları, geniş uçuş ağı ile Pakistan halkı için ilk tercihlerinden olmak istiyor. Kaliteli hizmet ve rekabetçi tarifeler sunarak, sürdürülebilir rekabet avantajı elde etmeyi hedefliyoruz. Karaçi , Lahor ve İslamabad’a servis verme şansı sunan Pakistan Hükümeti müteşekkiriz. Şimdi artan frekans ile daha fazla pazar payı ve karlılık elde etmeyi hedefliyoruz.

İstanbul- Karaçi haftalık 7 uçuş, İstanbul-İslamabad haftalık 7 uçuş , İstanbul- Lahor haftalık 7 uçuş frekansında hizmet veriyoruz.

Bunun dışında, haftada 2 gün  İslamabad ve Bakü arasında uçuşlar başladı. 30 Eylül itibariyle Türk Hava Yolları İslamabad ve Bakü (Azerbaycan) arasında doğrudan uçuşlarını Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada iki kez gerçekleştiriyor. Bu yeni güzergah, üç ülke arasındaki olumlu ikili ilişkiler kurmaya yardımcı olacaktır. Tabii ki, bu daha iyi bir iş ilişkisi kurulması açısından Pakistan, Türkiye ve Azerbaycan’a artı değer katacaktır. Ayrıca her üç ülkede yatırımı teşvik edecektir. Pakistan, tüm Avrupa ve Dünya spor yarışma ve şampiyonalarda neredeyse kullanılan tekstil ve spor malzemeleri ihracatı yapan ilk 3 ülkeden bir tanesi. Azerbaycan, enerji sektörüne yatırım yapmayı planlıyor.  Üç ülkenin birbiriyle verimli siyasi bağları var ve uluslararası arenada birbirlerini desteklerler.” 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu