Türkiyeânin en önemli projelerinden biri olan 3. Havalimanı inÅaatı, 15 Temmuz darbe giriÅimi sürecine raÄmen aksama olmadan hızla devam ediyor. İnÅaatın en önemli bölümü olan ana terminal binasının ortaya çıkan silueti, havadan görüntülendi.
Türkiye bir yandan darbe giriÅimleri ve terörle mücadele ederken, bir yandan da uluslararası ölçekteki dev projelerini tamamlıyor. 3. Havalimanı’ndaki inÅaat çalıÅmaları, 15 Temmuz gecesindeki darbe giriÅimi ve sonrasında yaÅanan sürece aldırmadan hızla devam ediyor.
76 milyon 500 bin metrekarelik dev inÅaat alanını kapsayan ve tamamlandıÄında yıllık 200 milyonun üzerinde yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüÄü olacak olan 3. havalimanının en önemli bölümü olan silueti ortaya çıkmıŠana terminal binası havadan görüntülendi. Yıllık yolcu kapasitesi 101.5 milyon olan Atlanta Havalimanı’nı geride bırakacak olan 3. Havalimanı, tüm bölümler tamamladıÄında yıllık 200 milyonun üzerinde yolcu kapasitesi ile hizmet vermeye hazırlanıyor.İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yoÄunluÄu ve kapasite yetersizliÄine çare olacak 3. Havalimanı çalıÅmaları 7 gün 24 saat aralıksız bir Åekilde devam ediyor. İnÅaatın en önemli bölümü olan ana terminal binası da planlanan Åekilde yükselmeye baÅladı. Havadan kaydedilen görüntülerde 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda inÅaatı devam eden ana terminal binasının meydana çıkmaya baÅladıÄı görülüyor.
PERSONEL SAYISI 30 BİNE ÃIKACAK
Dünyanın 12 ülkesinden iÅçinin çalıÅtıÄı havalimanı inÅaatında en çok yabancı personel ise Vietnam ve Pakistan uyruklu vatandaÅlardan oluÅuyor. Dünyanın en büyük Åantiyelerinden 3. Havalimanı’nda ilk bölümün 2018’in baÅına yetiÅtirilmesi için 12 ülkeden 17 binin üzerinde personel, çalıÅmalarını sahanın farklı bölgelerinde eÅ zamanlı ve aralıksız olarak sürdürüyor. Devam eden çalıÅmalarda bin 500 ofis çalıÅanı, 14 bin 500’ünün de Åantiye çalıÅanı olduÄu belirtiliyor. Personel sayısının ise en yoÄun çalıÅma döneminde 30 bine kadar çıkacaÄı belirtiliyor. Havalimanı, iÅletmeye açıldıÄında 100.000 kiÅiye yeni iÅ imkanı saÄlarken, dolaylı etkilerle 1,5 milyon de kiÅiye gelir kaynaÄı olacak
3 BİNİN ÃZERİNDE ARI GİBİ ÃALIÅAN İŠMAKİNESİ
İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanları Ãst Yöneticisi (CEO) Yusuf AkçayoÄlu, 3. Havalimanı inÅaatının tüm hızıyla devam ettiÄini belirterek, hali hazırda 2 bin 200 kamyon, 252 ekskavatör, 60 kule vinç, 57 greyder, 124 silindir, 101 dozer, 60 eklemli kamyon, 57 tekerlekli yükleyici, 23 mobil vinç, 70 beton mikseri, 18 beton pompası ile toplamda 3 bin 22 aracın çalıÅtıÄını vurguladı.
