Hava Kargo Hakkında Herşey
KargoTHY

2023 Yılında Soğuk Zincir Çözümlerinde Yeni Ürün Lansmanları ve Turkish Cargo’nun Geniş Hizmet Yelpazesi

71 / 100

2023 Yılında Soğuk Zincir Çözümlerinde Yeni Ürün Lansmanları ve Turkish Cargo’nun Geniş Hizmet Yelpazesi

2023, soğuk zincir çözüm sağlayıcıları için yeni ürün lansmanları açısından oldukça yoğun bir yıl oldu.

Yeni ürün lansmanları, soğuk zincir çözüm sağlayıcıları arasında rekabeti artırmış ve müşterilere daha geniş bir ürün yelpazesi sunulmasına olanak tanımıştır. Yenilikçi ürünler, daha hassas gönderimler için gelişmiş takip yetenekleri ile müşterilere değerli çözümler sunmaktadır.

Neredeyse tüm büyük oyuncular, pazarlarındaki pozisyonlarını sağlamlaştırmak ve aynı zamanda pharma göndericilerinden kaynaklanan ihtiyaçları karşılamak için yeni ürünlerle ortaya çıktı.

2023 Yılında Soğuk Zincir Çözümlerinde Yeni Ürün Lansmanları ve Turkish Cargo'nun Geniş Hizmet Yelpazesi 27 Nisan 2024

Envirotainer, orta segment ihtiyaçları hedefleyen ve gelişmiş takip yetenekleri ile daha duyarlı gönderimlere değer katan yeni Releye ürününü (RAP/RLP) başlattı.

Envirotainer, ilaç şirketleri ve soğuk zincir lojistik operatörlerine yönelik gelişmiş bir paletli kargo taşıyıcısı sunmaktadır. Yeni Releye ürünü, orta segment ihtiyaçlarına odaklanan ve gelişmiş takip yetenekleri ile daha hassas gönderimlere değer katan bir çözümdür. Releye RAP, endüstrideki en küçük CO2e ayak izine sahip olan çözümlerden biridir. Hafif yapısı ve verimli yük alanı sayesinde pasif çözümlere kıyasla %90’a kadar CO2e azaltma başarısı elde edilmiştir.

Releye RAP, Envirotainer’ın geliştirdiği gelişmiş sıcaklık kontrollü hava yükü konteynerlerinin ikincisi olarak piyasaya sürülmüştür. Releye platformu, Kontrol, İzleme, Otonomi, Değer ve Sürdürülebilirlik olmak üzere beş temel direğe dayanmaktadır. Envirotainer’ın hizmeti Kontrol Kulesi tarafından sürekli izlenir ve bakımı yapılır, böylece tüm nakliye süreci boyunca çevrimiçi izleme sağlar. Ayrıca, gönderi boyunca kalan sıcaklık performansını sürekli olarak ölçen özel dış termal performans göstergesi bulunmaktadır. Tüm görünürlük paketi, başlangıçta kalifikasyon sürecinde tahmin edici şerit yeteneklerine kadar uzanır.

Envirotainer’ın tasarımı, teknolojisi kadar ileriye dönük bir yaklaşıma sahiptir. Hafif, her taraftan erişilebilir ve uçak yükleme işlemini optimize eder. Önceden koşullandırılmış olarak teslim edilen ürün, sadece “yükleyin ve gidin” için hazırdır. Ayrıca, değiştirilebilir soğutucu bileşenler, her yeniden koşullandırma döngüsü için daha az toplam enerji gerektirdiğinden sürdürülebilirlik avantajları sunar. Envirotainer, dağıtımı

2023 Yılında Soğuk Zincir Çözümlerinde Yeni Ürün Lansmanları ve Turkish Cargo'nun Geniş Hizmet Yelpazesi 27 Nisan 2024

CSafe, yılın sonunda farklı sıcaklık aralıkları için farklı kartuşlar kullanan ambient, soğutmalı ve donmuş gönderimler için kullanılabilen yeniden kullanılabilir pasif bir konteyner olan CSafeAPS ürününü başlattı.

CSafeAPS, ilaç şirketleri ve soğuk zincir lojistik operatörlerine yönelik geliştirilmiş bir paletli kargo taşıyıcısıdır. Bu pasif, sıcaklık kontrolü sağlayan bir nakliye çözümüdür ve yüksek teknoloji içermektedir. Ürün, ambalajında taşınan ürünlerin güvenli bir şekilde taşınmasını, ambians, soğutulmuş ve dondurulmuş sıcaklıklarda hassasiyetle korunmasını sağlar. ISTA 7D test profillerine göre 120 saatten fazla süre boyunca sıcaklık hassasiyeti sunar ve gerçek zamanlı veri takibi yapar. CSafe’nin Sevkiyat Görünürlük Platformu, çevrimiçi izleme sağlayarak tüm nakliye süreci boyunca görünürlük sağlar.

Bu sayede, olası sapmalar önceden tahmin edilip ele alınabilir. Ayrıca, gönderi boyunca kalan sıcaklık performansını sürekli olarak ölçen özel dış termal performans göstergesi bulunmaktadır. Bu, gerçek kalan süre tahminlerinde tahmin yapmayı ortadan kaldırır. CSafeAPS tasarımı, hafif, her taraftan erişilebilir ve uçak yükleme işlemini optimize eden ileriye dönük bir tasarıma sahiptir.

Önceden koşullandırılmış olarak teslim edilir, sadece “yükleyin ve gidin” için hazırdır. Değiştirilebilir soğutucu bileşenler, her yeniden koşullandırma döngüsü için daha az toplam enerji gerektirir, bu da sürdürülebilirlik avantajları sağlar. CSafeAPS, dağıtımı kolaylaştırmak için etkili bir şekilde çalışır ve gönderilerin dünya genelinde dolaşırken, 7/24 birinci sınıf müşteri hizmetleri sunarak ekstra güvenlik sağlar.

Ayrıca müşterilere daha fazla görünürlük ve daha iyi takip yetenekleri sağlamak için portalını geliştirdiler. Diğer taraftan SkyCell AG, daha iyi takip yetenekleri ile daha verimli ve hafif bir taşıma süreci sunmayı amaçlayan yeni 1500X hibrit çözüm ünitesini tanıttı.

SkyCell AG, ilaç şirketleri ve soğuk zincir lojistik operatörlerine yönelik gelişmiş bir paletli kargo taşıyıcısı sunmaktadır. Yeni 1500X hibrit çözüm ünitesi, orta segment ihtiyaçlarına odaklanan ve gelişmiş takip yetenekleri ile daha hassas gönderimlere değer katan bir üründür. 1500X, 270 saate kadar bağımsız çalışma süresi sunar ve düşük ağırlığı ve büyük yük alanı ile %90’a kadar CO2e azaltma başarısı elde edilmiştir. SkyCell’ın tasarımı, teknolojisi kadar ileriye dönük bir yaklaşıma sahiptir. Hafif, her taraftan erişilebilir ve uçak yükleme işlemini optimize eder.

Önceden koşullandırılmış olarak teslim edilen ürün, sadece “yükleyin ve gidin” için hazırdır. Ayrıca, değiştirilebilir soğutucu bileşenler, her yeniden koşullandırma döngüsü için daha az toplam enerji gerektirdiğinden sürdürülebilirlik avantajları sunar. SkyCell, dağıtımı kolaylaştırmak için etkili bir şekilde çalışır ve gönderiler dünya genelinde dolaşırken, ekstra güvenlik için 7/24 birinci sınıf müşteri hizmetleri sunar.

2023 Yılında Soğuk Zincir Çözümlerinde Yeni Ürün Lansmanları ve Turkish Cargo'nun Geniş Hizmet Yelpazesi 27 Nisan 2024

DoKaSch Temperature Solutions, ilaç şirketleri ve soğuk zincir lojistik operatörlerine yönelik gelişmiş bir paletli kargo taşıyıcısı sunmaktadır. Opticooler® adlı hava yükü konteyneri, yüksek hassasiyetli, aktif bataryalı bir çözümdür ve dünya genelindeki hedeflere güvenilir bir şekilde ulaşmak isteyen ilaç ürünleri için idealdir. Konteynerler tamamen klima kontrollüdür, güçlü kompresör teknolojisi ile donatılmıştır ve değerli ve sıcaklık hassasiyeti olan ilaç ürünlerinin dünya genelindeki hava taşımacılığı için özel olarak tasarlanmıştır. Almanya’da üretilen Opticooler®, interkıta hava trafiğinde sıcaklık hassasiyeti olan ilaç ürünlerinizi hedeflerine son derece güvenilir bir şekilde ulaştırır.

2023 Yılında Soğuk Zincir Çözümlerinde Yeni Ürün Lansmanları ve Turkish Cargo'nun Geniş Hizmet Yelpazesi 27 Nisan 2024

Çoklu yedekli sistemler ve her uçuştan sonra yoğun bakım sayesinde, sıcaklık kontrollü hava yükü konteynerleri yüksek bir güvenilirlik oranına ulaşır. Opticooler® RAP ve RKN modelleri, bataryalarla otomatik olarak çalışır.

Basit ve hızlı ön koşullandırma ve sezgisel işletim, hava yükü konteynerlerinin uluslararası işlemlerde yüksek bir güvenlik seviyesi sağlamasını sağlar. Yüksek kullanılabilirlik ve birçok havayoluyla küresel işbirliği, sorunsuz ve sürekli güvenilir bir tedarik zinciri sunar. DoKaSch’ın tasarımı, teknolojisi kadar ileriye dönük bir yaklaşıma sahiptir. Hafif, her taraftan erişilebilir ve uçak yükleme işlemini optimize eder.

Önceden koşullandırılmış olarak teslim edilen ürün, sadece “yükleyin ve gidin” için hazırdır. Ayrıca, değiştirilebilir soğutucu bileşenler, her yeniden koşullandırma döngüsü için daha az toplam enerji gerektirdiğinden sürdürülebilirlik avantajları sunar. DoKaSch, dağıtımı kolaylaştırmak için etkili bir şekilde çalışır ve gönderiler dünya genelinde dolaşırken, ekstra güvenlik için 7/24 birinci sınıf müşteri hizmetleri sunar.

Yenilikçi ürünler, daha hassas gönderimler için gelişmiş takip yetenekleri ile müşterilere değerli çözümler sunmaktadır.
2023 Yılında Soğuk Zincir Çözümlerinde Yeni Ürün Lansmanları ve Turkish Cargo'nun Geniş Hizmet Yelpazesi 27 Nisan 2024
Turkish Cargo , Envirotainer, CSafe, DoKaSch Temperature Solutions’tan aktif üniteler ve va-Q-tec ve SkyCell’den pasif/hibrit çözümlerle müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

2023 Yılında Soğuk Zincir Çözümlerinde Yeni Ürün Lansmanları ve Turkish Cargo'nun Geniş Hizmet Yelpazesi 27 Nisan 2024

Bu yeni ürünlerin tümü,pharma müşterileri için Turkish Cargo envanterinde bulunmaktadır.

Turkish Cargo, müşterilerine çeşitli sıcaklık gereksinimlerini karşılayan aktif ve pasif/hibrit çözümlerle geniş bir hizmet yelpazesi sunarak sektördeki liderliğini sürdürmektedir.

Yeni ürünlerin, pharma müşterileri için mevcut olması, müşteri memnuniyetini artırarak Türk Hava Yolları’nın küresel soğuk zincir taşımacılığındaki güvenilirliğini pekiştirmektedir.

2023 Yılında Soğuk Zincir Çözümlerinde Yeni Ürün Lansmanları ve Turkish Cargo'nun Geniş Hizmet Yelpazesi 27 Nisan 2024

 

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu