Hava Kargo Hakkında Herşey
HavacılıkTHY

2016 Yılı THY açısından Dip , 2017 Yılı iyi bir toparlanma yılı olacak

Güçlü doların olumlu ve olumsuz etkileri

Avrupa Parlemantosunun almış olduğu olumsuz tavsiye kararı doların ateşini yükseltti.

Gün içerisinde merkez bankası faiz arttırımı ile doları 3.37 tl seviyelerine çekmişti. Fakat dolar 3.44 seviyesinin üzerine çıktığı anlar oldu. THYAO hissesi, 5.02 seviyesinde kapattı.

Güçlü dolar THY’nin operasyonel marjlarını ve kur farkı gelirleri üzerinden net karlılığını destekliyor. Bununla beraber Türkiye’nin turizm noktası olarak ucuz kalması trafiği desteklerken, güvenlik konusunda negatif algılar bu etkiyi azaltabilir.

THY kış sezonu için 22 yere olan uçuşunu kaldırdı ve bazı uçaklarını kış sezonu için kızağa aldı. Biz bu kararı zayıf talep döneminde alınmış olumlu bir karar olarak değerlendiriyoruz. Normalde zayıf TL’nin yabancı ziyaretçi trafiğini desteklemesi gereken dönemde halen zayıf turizm talebi ve kış sezonunda filoda kısıtlama dolayısıyla toplam trafik ve birim gelir aşağı yönde. Ancak uçulan nokta ve filo kısıtlaması sayesinde maliyetlerde 4Ç’den itibaren daha da belirgin bir tasarruf öngörüyoruz.

Sonuç olarak 2016 yılını THY açısından bir dip yıl olarak değerlendiriyoruz.

Öngörüler revize edildi ve 2017 iyi bir toparlanma yılı olacak. Görece düşen gelirler ve trafik öngörülerimizle Satış gelirleri ve FAVÖK tahminlerimizi düşürülse de 2017’nin kısmi bir toparlanma vaadettiğini hatırlatıyoruz.

havacilik-hisseleri_kasim2016

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu