Hava Kargo Hakkında Herşey
HavacılıkKamu Yatırım HaberleriVideo Galeri

2015 YILINDA HAVADA YOLCU SAYISINDA 180 MİLYON AŞILACAK

`2015 YILINDA HAVADA YOLCU SAYISINDA 180 MİLYON AŞILACAK`
Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) Avrupa ve Asya Pasifik bölgeleri tarafından düzenlenen ‘Airport Exchange 2015’ İGA’nın ev sahipliğinde İstanbul’da başladı.

binaliyıldırım

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlayan etkinliğe yurt içi ve yurt dışından çok sayıda temsilci katıldı. Etkinliğin açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptı.
Açılışta yaptığı konuşmada önemli konulara değinen Bakanımız Sayın Binali Yıldırım, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) Avrupa ve Asya-Pasifik bölgeleri tarafından düzenlenen Airport Exchange 2015‘in açılışında, havacılık merkezinin Asya‘ya doğru kaydığını söyledi.

Havacılık merkezinin 1970’lerin başlarında ABD olduğunu anımsatan Yıldırım, 1980’lerde ise Pasifik’ten Avrupa’nın batısına doğru kaydığını dile getirdi. Yıldırım, merkezin 1990’larda Doğru Avrupa olduğunu, bugün ise daha da doğuya kaydığını ve İstanbul’u merkez seçildiğini kaydederek, “Bu nedenle İstanbul’da dev bir havalimanı inşa etmeye karar verdik. Amaç kıtaları birbirine bağlamak” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin son 13 yıllık havacılık başarısından bahseden Yıldırım, havacılığın merkezinin batıdan doğuya doğru kaymasının bir tesadüf olmadığını, yaşanan gelişmelerin sonucu olduğunu ifade etti Havacılığın zenginlikle doğrudan orantılı olduğunu vurgulayan Yıldırım, dünyada 6 milyar insanın henüz havacılıkla tanışmadığının altını çizdi. Büyüme ve gelişmeye aç bölgelerin Türkiye’nin etrafında olduğuna dikkati çeken Yıldırım, yakın gelecekte Türkiye’nin havacılığın çok önemli bir merkezi olacağını, bunun sadece kendi gayretleriyle değil, dünyadaki değişimin doğal bir sonucu olduğunu kaydetti.

“ŞU ANDA 55 HAVALİMANI FAAL”

 

Yıldırım, yaptıkları hesaplara göre son dönemde 20 milyona yakın hiç uçak ile tanışmayan vatandaşın uçağa bindiğini belirterek, “Bugün yaptığımız saha araştırmalarında şunu görüyoruz; işsiz de uçakla seyahat edebiliyor, öğrenci de, emekli de, çalışan da, iş adamı da. Bütün toplum katmanları uçakla seyahat edebilir hale geldi” dedi.

Göreve başladığı dönemde önüne Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından hazırlanan bir raporun konduğunu aktaran Yıldırım, raporda 2015 yılında Türkiye’deki iç ve dış uçuşların 55 milyonu bulabileceğinin öngörüldüğünü kaydederek, “Bunlar ya Türkiye’yi tanımıyorlar, ya da sopa yememişler dedim. Bu tahminleri atın çöpe. Biz IATA’nın tahminlerini 2005 yılında geçtik” şeklinde konuştu.

Yıldırım, 2015 yılında havada yolcu sayısında 180 milyonun aşılacağını, öyle göründüğünü, belirterek Türkiye’nin havacılıkta çift haneli büyüdüğünü söyledi. Buradaki kerametin sektörün serbestleşmesinden kaynaklandığının altını çizen Yıldırım, daha önce Türkiye’de 26 havalimanı açıkken, şu anda 55 havalimanının faal olduğunu dile getirdi.

 

Daha önce yurt dışına varış noktaları 80 iken, bugün destinasyon sayısının 236’ya çıktığını vurgulayan Yıldırım, Türkiye’nin geçen 10 yıl içinde Avrupa’nın üçüncü, dünyanın ise dokuzuncu havacılık bölgesi haline geldiğini bildirdi.

“TÜRK HAVACILIK SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN SAYISI 170 BİNİ BULDU”      

Yıldırım, Türk havacılık sektöründe çalışan sayısının 170 bini bulduğunu söyledi.
İstanbul’un her iki havalimanınında da ciddi trafik sıkışıklığı olduğunu belirten Yıldırım, geleceğe yönelik öngörüleri dikkate alarak yeni havalimanı yaptıklarını dile getirdi.
Yıldırım, yeni havalimanının yapılması, yerinin seçilmesi ve yapım yönteminin çok tartışıldığını anımsattı. Havacılıktaki ihtiyaçlara işaret eden Yıldırım, sınırlı kaynaklarla bu ihtiyaçları azami derecede karşılamanın önemine vurgu yaparken akıllı finansman modelleri geliştirmenin zorunluluğunu da hatırlattı. “Biz de tam onu yaptık, havacılıkta Türk modeli geliştirdik” diyen Yıldırım, bu şekilde havacılık sektörüne yaptıkları yatırımın 10 yılda 20 milyar doları bulduğunun altını çizdi. “Bunu eğer genel bütçe imkanları ile yapsaydık, bu projelerin değil 10 yılda, gelecek 40 yılda gerçekleşme şansı olmazdı” diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyük İstanbul havalimanı, buna da artık bir isim koymak lazım, söylemesi her seferinde zor oluyor, yavaş yavaş buna bir isim düşünelim. Bu havalimanının ihalesini bütün dünyanın gözü önünde, televizyonların canlı yayın ortamında gerçekleştirdik. İhale bittikten sonra bana nasıl bulduğumu sordular. Dedim ki; biz bir maden çukuru verdik, üzerine dünyanın en büyük havalimanı yapılacak, 10,5 milyar avro yatırım yapılacak, 26,5 milyar avro da 25 yıllığına bize para verilecek, 25 yıl sonunda da bu dünyanın en büyük havalimanı bonus olarak bize geri dönecek. Fena bir alışveriş değil. Değil mi? Yani dünyanın en büyük havalimanının yaptırıyorsunuz, üstüne para alıyorsunuz, yetmedi havalimanını da geri alıyorsunuz. İş adamlarının iş için kafaları çok çalışır. Biz onlar kadar değiliz ama biz de onlar kadar bazı konulardan anlarız.”

“HER YERDE İNSANLARIN KONUP KALKABİLECEĞİ TESİSLER YAPACAĞIZ”       

Yıldırım, bundan sonraki hedeflerinin havacılığı daha fazla yaygınlaştırmak olduğunu, her yerde insanların konup kalkabileceği tesisler yapacaklarını söyledi.

 

Bölgesel iş birliklerini de yoğunlaştıracaklarını anlatan Yıldırım, bugün itibarıyla 165 ülke ile ikili hava ulaşım anlaşması yapmış olduklarını dile getirdi.

 

Başta komşu ülkeler olmak üzere havacılıkta bakir ülkelerle tecrübelerini paylaşacaklarını aktaran Yıldırım, havacılıkla ilgili diğer yan etkinliklerde destek programı başlatacaklarını ifade etti.

 

Yıldırım, havacılıkta emniyet standartlarının daha da yükseltilmesi, terör ve benzeri hadiselere karşı güvenlikle ilgili yeni teknolojilerin uygulamaya geçilmesi konusunda paydaşlarla ciddi iş birliği içerisine gireceklerinin altını çizdi.

 

‘AİRPORT EXCHANGE 2015’  ZİRVESİNDE DHMİ GENEL MÜDÜRÜ YILDIRIM BİR SUNUM YAPTI

 

Etkinlikte bir sunum yapın Genel Müdürümüz Serdar Hüseyin Yıldırım, “Coğrafi konumu itibariyle İstanbul günün ilk 4 saati Asya ülkeleriyle, diğer 4 saati ise Avrupa ülkeleri ile çakıştığından, bu durum İstanbul’u doğal bir finans merkezi haline getirmektedir. “ dedi.

 

Konuşmasına “Medeniyetlerin kesişme noktası olan Türkiye’ye, Kültürün, sanatın, hoşgörünün, misafirperverliğin merkezine ve ilk uçan insan Hazerfen Ahmet Çelebi’nin memleketi İstanbul’a hoş geldiniz diyor hepinizi saygı ile selamlıyorum.” Sözleriyle başlayan Yıldırım, İstanbul’un önemi üzerinde durdu ve DHMİ’NİN faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

İşte o sunumun tamamı:

 

“UZAK DOĞUDA BAŞLAYAN TARİHİ İPEK YOLUNU AVRUPA’YA UZANAN KAPISI, BATI VE DOĞU ARASINDAKİ KÖPRÜ VE DÜNYA KÜLTÜRLERİNİN HARMANLANDIĞI YERDİR İSTANBUL”

 

İstanbul 8500 yıllık görkemli tarihinde; Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış eşsiz ve dünya medeniyetinin gözbebeği olan bir şehirdir.

 

16 asır Dünyanın kalbinin attığı bu şehir; günümüz Marmaray- Metro boyunca; arkeolojik kazılarında tarihin en eski çağlarından kalan binlerce eserle yine kendine hayran bırakmıştır.

 

Dünyada denizlerin ve karaların kucaklaştığı, içinden denizi geçen, Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren eşsiz bir şehirdir İstanbul.

İklimi, havası, suyu, florası ve faunası ile yaşanası bir şehirdir İstanbul…

 

Uzak doğuda başlayan tarihi ipek yolunu Avrupa’ya uzanan kapısı, Batı ve Doğu arasındaki köprü ve Dünya kültürlerinin harmanlandığı yerdir İstanbul.

 

Konumu bakımından yeryüzünde rakibi olmadığından yüzyıllar boyu güçlü devletlerin sahip olmak için mücadele verdiği; defalarca kuşatılan, yağmalanan ve fethedilen bir şehirdir İstanbul.

 

Napolyon’un dediği gibi ‘ Dünya tek bir devlet olsa idi, başkenti İstanbul olurdu.’’

 

1453’de Sultan Fatih’in fethiyle yeni bir çağa beşiklik eden özgürlükler şehri İstanbul; ilim, sanat, kültür ve mimarisiyle daha da ihtişamlı günlere kanat açmıştır.

 

Osmanlı İmparatorluğunda; dinlerin, dillerin ve ırkların yüzyıllarca aynı sokaklarda, bitişik nizamlı evlerde barış ve hoşgörüyle yaşadığı şehirdir İstanbul.

 

Dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri olan  İstanbul; sayısız tarihi eserleri ve tabi güzellikleriyle çok önemli bir megapoldür.

 

Üzerine en çok şiir, şarkı yazılan ve söz söylenen nadide şehir İstanbul, ‘’Sanat ve Şehir’’ kavramlarının birbirine bu kadar çok yakıştığı ender kentlerden biridir. Bunu da 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilerek göstermiştir.

 

15 milyon nüfusuyla mega şehir İstanbul, ticaret sektöründe ülke toplamının yaklaşık %30’unu oluşturmaktadır.

 

Coğrafi konumu itibariyle İstanbul günün ilk 4 saati Asya ülkeleriyle, diğer 4 saati ise Avrupa ülkeleri ile çakıştığından, bu durum İstanbul’u doğal bir finans merkezi haline getirmektedir.

 

BİZ MİSYONUMUZU, HERKES İÇİN ULAŞIM OLARAK BELİRLEDİK.

 

Değerli katılımcılar;

 

Şimdi birazdan bu toplantının odak noktası olan İstanbul Yeni Havalimanının etkilerinden bahsedelim.

 

Önce yönetim Kurulu Başkanlığını ve Genel Müdürlüğünü yaptığım DHMİ’nin ana faaliyet konuları ile başlamak istiyorum.

 

Kuruluşumuzun ana faaliyet konuları kapsamında, havalimanı işletmeciliği ve hava seyrüsefer hizmetleri yer almaktadır.

 

Biz misyonumuzu, Herkes için Ulaşım olarak belirledik.

 

DHMİ olarak ülkemizde sivil hava trafiğine hizmet veren havalimanlarımızda artan talepleri karşılayabilmek amacıyla gerekli yatırımları yaparak, havalimanlarının geliştirilmesi ve modernizasyonu için sürekli çalışmaktayız.

 

Bu amaçla,  son 10 yılda havacılığın gelişimi ile paralel olarak özkaynak yatırımları hariç 18 KÖİ projesi ile 2.5 milyar Dolara yakın yatırım gerçekleştirilmiştir.

 

İstanbul Yeni Havalimanı ve Çukurova Bölgesel Havalimanı yatırımları ile birlikte KÖİ Yatırımlarının toplamda 16 milyar doları aşacağını öngörmekteyiz.

Kamu yatırım haberleri

“AHL’DE TÜM İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINA DA HALEN DEVAM EDİYOR”

 

Yeni havalimanı açılıncaya kadar İstanbul’a olan talepleri karşılamak, kapasite sorunlarını hafifletmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanında operasyonel tedbirler ile uçak park yeri sayısının arttırılmasına yönelik yapılabilecek tüm iyileştirme çalışmalarına da halen devam edilmektedir.

 

75 yabancı havayolu şirketi ile 8 yerli havayolu uçmaktadır.

 

İstanbul’un Anadolu yakasında hizmet veren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanının son yıllarda ciddi boyutlara ulaşan trafiği nedeniyle kapasitelerinin arttırılması için de ikinci pist dahil diğer yatırımlar da gerçekleştirilmektedir.

 

Ayrıca, anılan havalimanlarımızın yıllık toplam yolcu verilerine baktığımızda ülke genelindeki yolcunun %50 ‘si yalnızca İstanbul’daki havalimanları üzerinden karşılandığını gözlemleyebiliriz.

 

2014 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı, dünyada yolcu trafiği sıralamasında 13. sırada, Sabiha Gökçen Havalimanı ise 65. sırada yer almaktadır. Bu yıl sonu ile ilk 10’a girmesini bekliyoruz.

 

Geçen yıl Avrupa’da 4. bu sene 3. lüğe çıkacağız.

 

İstanbul Yeni Havalimanı 2018 de açıldığında 80 milyon yolcusunun olacağı ve Dünya listesinde ön sıralara yerleşeceğini hesaplamaktayız.

 

“ASRIN PROJESİNDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

 

İstanbul Yeni Havalimanı İstanbul’un kuzeyinde Karadeniz kıyısında inşa edilmektedir. Daha önce tamamen atıl konumda bulunan ve maden ocaklarının bulunduğu yerleşim sahası yaklaşık 76 milyon kilometrekaredir.

 

Bilindiği üzere; İstanbul Dünyanın merkezi olmak yolunda ilerlemektedir. Her alanda cazibe merkezi olan İstanbul, Yeni İstanbul Havalimanının faaliyete geçmesini müteakip genel ve küresel havacılığa daha yüksek bir şehir profili çizmeye hazırlanmaktadır.

 

İstanbul’un kendisini Uzakdoğu’dan Avrupa’ya Kuzeyden Afrika kıtasına kadar ana çekim noktası kılan coğrafik pozisyonu yolcu ve kargo ağındaki rolünü giderek daha da pekiştirmektedir.

 

AB’nin 2007 yılında yayımlanan TEN-T projesinde de bahsi geçtiği üzere 2020 yılına kadar İstanbul’a yeni ve daha büyük bir havalimanı yapılması elzem görülmektedir. İstanbul’ yeni bir havalimanı yapılması yalnızca ülkemiz değil, Avrupa Birliği ve diğer ülkelerin de ihtiyaç olarak değerlendirdiği bir projedir.

 

İstanbul, orta menzilli bir uçağın duraksız olarak uçabildiği 3000-3500 KM yarıçapındaki bölgede; Avrupa Birliği Ülkeleri, Rusya Federasyonu, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ülkeleri ve Kuzey Afrika Ülkelerini kapsayan bir alanda seyahat imkanı sunmaktadır.

 

“İSTANBUL MEVCUT DURUM İTİBARİYLE DOĞAL BİR «HUB» KONUMUNDADIR.”

 

Bu bakımdan İstanbul mevcut durum itibariyle doğal bir «hub» konumundadır.

 

İstanbul’un kuzey- güney, doğu-batı ekseninde konumlanmış bulunması yeni «hubların» oluşumuna da imkan sağlamaktadır.

 

Bugün, Türkiye üzerinden 242 noktaya direkt uçuş yapılabilmesi havayolu kullanıcıları için büyük bir avantaj sunmaktadır.

 

Hava ulaşım talebinde görülen artış İstanbul’u transfer yolcunun taşındığı önemli bir “stopover hub” haline dönüştürmüştür.

 

•    Ekonomik büyümenin gelişim ekseninin Doğu’daki yükselen ekonomilere doğru kaymasıyla paralellik arz edecek şekilde, havalimanı bazında yolcu trafiğinin coğrafi ortalaması da Doğu’daki “hub’lara” doğru kaymaktadır.
•    Havalimanlarındaki yolcu sayısı bakımından ağırlık merkezinin Doğu’ya doğru kaymasında, İstanbul’un ve Türkiye hava ulaşım trafiğinin artış hızının dünya ortalamasının çok üzerinde seyretmesi de önemli bir rol oynamaktadır.
•    Bu bakımdan Türkiye; gerek Avrupa gerek dünya açısından bu eksenin ortasındaki konumunu değerlendirerek, hedeflerini belirlemektedir
•    Şekilde yer alan noktalar dünya GSYİH (Gayrisafi yurt içi hasıla) büyümesinin ağırlık merkezini göstermektedir.
•    Son yıllarda etkisi tüm dünyada hissedilen küresel resesyon ve finansal darboğazlar sonucunda dünya ekonomisinin büyüme ekseninin Doğu’ya doğru kaymakta olduğu gözlemlenmektedir.
•    Asya-Pasifik’te ve Ortadoğu’da yer alan yükselen ekonomiler; genç nüfuslarıyla, gelişen sanayileriyle ve dinamik ekonomik yapılarıyla dünya ticaretinden ve dünya milli gelirinden aldıkları payı sürekli olarak artırmaktadırlar.
•    ACI tarafından yapılmış olan çalışmada görüldüğü üzere 150 milyon yolcunun 120 binden fazla iş imkanı oluşturacağı ortaya koyulmakta.
•    Aile bireyleri de göz önünde bulundurulduğunda yaklaşık 500.000 kişinin geçim kaynağı olacaktır.
•    İstanbul yeni havalimanı ile biraz öncede bahsettiğim hususlar , grafiktede göreceğiniz gibi kongre turizmini daha da ileri taşıyacaktır.
•    Uluslararası kongrelerin düzenlendiği ülkelere ulaşım büyük bir oranla uçak ile sağlanmakta. Ulaşımı kolay bir İstanbul, kongre turizminde üretkenliğini artıracağı kesindir.
•    Yeni havalimanın yapılmasıyla birlikte kargo ve hangarla bölümü büyüyeceğinden, 2014 verilerine göre ülkemizin kargo taşımacılığının 86% nı gerçekleştiren İstanbul  yeni istihdamlarına kapı aralayacaktır.
•    Havalimanı Kuzeyine yapılması düşünülen Yat ve yük taşıma limanı ile uzak ülkelere yolcu seyahat ve kargo ulaşımında sağlanan kolaylığa paralel ekonomik açıdan ülkemize ayrı bir gelir kalemi oluşturacaktır.
•    İhracatın arttığı bir ortamda, hızlı iletişim ve ulaşım önem kazanmaktadır.
•    Doğan Hinterlanda sahip olan İstanbul bu ulaşım kaynağı ile ihracatını daha da artıracağı aşikardır.
•    Kültür, sanat ve tarihi eserleri ile bir açık hava müzesini andıran İstanbul, megakent olmanın getirmiş olduğu ulaşım problemlerini çözerek gelen misafirlerini daha rahat ağırlamak için elinden geleni yapacaktır.
•    Burada kullanacağımız sistemler ve entegrasyonlar doğrudan yatırımı desteklemektedir.
•    Netice itibariyle, İstanbul Yeni Havalimanı, mega bir “hub” olarak yalnızca Avrasya ve Ortadoğu bölgesine ticari alanda büyük getiriler sağlamayacağını aynı zamanda küresel havacılık alanında hizmet veren tüm paydaş kuruluşların işbirliğine dayalı faaliyetleri açısından aydınlık ufuklara emin şekilde bakmamızı sağlayacak yeni ve taze bir soluk getireceğini söylememiz yanlış olmayacaktır.
•    Sözlerimi noktalarken bu konferansı düzenleyen organizasyon komitesine teşekkürlerimi iletiyor katılımcı tüm konuklara verimli bir toplantı ve konforlu uçuşlar diliyorum.
•    Teşekkürler.

 

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu