Hava Kargo Hakkında Herşey
HavacılıkHavayoluHavayolu ŞirketleriTurizm Haberleri

Uçuş emniyet filminde ilk kez Türkiye tanıtıldı

Corendon Airlines ile 285 saniyelik Türkiye turu için kemerlerinizi bağlayın!

CorendonAirlines_1

Corendon Airlines, yeni uçuş emniyet filminde Türkiye’yi tanıttı. Türkiye’ye en fazla turist getiren firmalardan biri olan uluslararası havayolu, alışılagelmiş sunumlardan oluşan emniyet demonstrasyonlarını, Türkiye’de geçen tatil hikâyeleri üzerinden anlattığı iddialı filmini dijital dünyada beğeniye sundu.

Son yıllarda Avrupa ve Türkiye’de yaptığı büyük yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Corendon Turizm Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Corendon Airlines,yeni “Safety Demo” filminde uçuş emniyet kurallarını, Türkiye’nin eşsiz güzellikleriyle dolu görsel bir şölen içerisinde bir Hollywood filmi tadında anlattı. Corendon Airlines’ın 15 uçaklı filosuyla birlikte video paylaşım sitelerinden tüm dünyada eş zamanlı olarak yayınlanan film, daha ilk günden sosyal medya gündeminde yerini aldı.

corendon

Reklam ajansı ID Istanbul tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Alican Zeren’in yaptığı “285 Saniyede Türkiye Macerası” adlı filmin çekimleri iki ay sürdü ve Türkiye’nin 8 farklı tatil destinasyonunda çekilen film için 95 kişilik bir ekip çalıştı.

Türkiye tatilinde yapılabilecek kite-surf, golf, balon gibi alternatif aktiviteleri ön plana çıkaran filmin yıldızı ise Antalya Lara plajında aslına sadık kalınarak yapılmış Boeing 737-800 uçak maketi oldu.

“Türkiye’nin tanıtımını kendimize misyon edindik”

CorendonAirlines_3

 “285 Saniyede Türkiye Macerası” adlı uçuş emniyet filmi için demeç veren Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortağı Yıldıray Karaer, “Corendon Airlines, ağırlıklı olarak Avrupa’da faaliyet gösteriyor ve Türkiye’nin Avrupa’daki imajıyla ilgili sıkıntıların yaşandığı şu günlerde koltuğumuza oturup neler olacağını beklemek yerine ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmayı seçiyoruz. Şu anda, Türkiye’ye en fazla turist taşıyan havayollarından birisiyiz. Bu sebeple, Türkiye’nin tanıtımını kendimize misyon edindik. Bu film ile amacımız; Türkiye’nin güzelliklerini ön plana çıkarırken yolcularımızda Türkiye’ye yeniden gelme isteği uyandırmak” dedi. Uçuş güvenliği filmleri denildiğinde akla alışılagelmiş renksiz animasyon filmler veya demonstrasyonlar geldiğini hatırlatan Karaer, “bu algıyı pozitif duyguları açığa çıkaran bir yaklaşımla değiştirmek ve Türkiye’yi her yaştan, her zevkten insan için cazip tatil imkânları olan bir ülke olarak lanse etmek üzere yola çıktık.” şeklinde konuştu.

CorendonAirlines_2

“Macera Devam Edecek” diye sonlanan filmden sonra firma, Türkiye’nin kış turizmini ve diğer önemli değerlerini ön plana çıkaracak yeni filmlerle Türkiye’nin tanıtımına destek olmaya devam edeceğini açıkladı.

 

Youtube link: https://www.youtube.com/watch?v=5z7YCLfdqV4&feature=youtu.be

 

 

Corendon Airlines hakkında

2005 yılında Corendon Turizm Grubu bünyesinde kurulan Corendon Airlines, 10 yıl gibi kısa bir sürede yılda 2 milyon yolcu taşıyarak Türkiye’ye en fazla turist getiren havayollarından biri konumuna yükseldi. Hollanda tescilli kardeş şirketi Corendon Dutch Airlines ile birlikte sezonda 15 uçak ile operasyon yürüten havayolu; operasyon ağına ve tanıtım faaliyetlerine yaptığı yatırımlarla Hollanda, Belçika, İskandinav ülkeleri, Almanya gibi destinasyonlarda ismini Türkiye ile özdeşleştirdi. Türkiye tatili denince Avrupa’da akla ilk gelen havayollarından biri olan şirket geçtiğimiz yıl Avrupa’nın en büyük seyahat sitelerinden biri tarafından kullanıcı oylarıyla “Avrupa’nın En İyi Yönetilen ve En Popüler Low Cost Havayolu” seçildi.

1997 yılında kurulan Corendon Turizm Grubu bünyesinde ayrıca Hollanda ve Belçika’nın en büyük tur operatörlerinden Corendon Travel; 9 otelli bir otel zinciri olan Corendon Hotels and Resorts ve kendi incoming şirketleri bulunuyor.

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu