MoÄolistan Ulan Batur seferleri baÅladı
MoÄolistan Hava Yolları MIAT, baÅkent Ulan Baturâdan İstanbulâa ilk tarifeli uçuÅunu gerçekleÅtirdi. İlk seferde toplam 250 yolcu İstanbulâa geldi.
MoÄolistan Hava Yolları (MIAT Mongolian Airlines), İstanbulâa ilk tarifeli uçuÅunu gerçekleÅtirdi. Åirketin, MoÄolistanâın baÅkenti Ulan Baturâdan gerçekleÅtirdiÄi ilk seferde toplam 250 yolcu İstanbulâa geldi.
MoÄolistan Hava Yollarının seferlerine baÅlaması ile İstanbul Havalimanıândan yolcu taÅıyan hava yolu Åirketi sayısı 64âe yükseldi. Kargo taÅıyan 15 uçak firmasının da sefer düzenlediÄi İstanbul Havalimanıânda toplam 79 hava yolu Åirketi uçuÅ yapıyor.
İlk sefer kapsamında İstanbul Havalimanı DıŠHatlar GeliÅ Terminaliânde tören düzenlendi. Törende konuÅan MoÄolistanâın İstanbul BaÅkonsolosu Khishigsuren Sharav, Türk Hava Yollarının (THY) Ulan Batur ile İstanbul arasında yaptıÄı seferlere ek olarak haftada bir kez de MoÄolistan Hava Yollarının uçuÅ yapacaÄını söyledi.
İcra edilecek seferlerin sayılarına iliÅkin bilgi veren Sharav, âHaziran ayından itibaren seferleri haftada ikiye çıkarmayı planlıyoruz. İki ülke arasındaki seferler arttıkça ticaret ve turizm daha da canlanacak.â dedi.
âİstanbul Havalimanıânda yeni bir renkâ
İGA Kurumsal İliÅkiler Direktörü Turgay Yaman ise, MoÄolistan Hava Yollarının İstanbul Havalimanıâna sefer baÅlatmasından duyduÄu memnuniyeti dile getirdi.
MoÄolistan Hava Yollarının İstanbul Havalimanıânda yeni bir renk olduÄunu belirten Yaman, âÃncelikle dünyanın buluÅma noktası mottosuyla hizmet veren İstanbul Havalimanına bir yeni renk olarak MIAT Mongolian Hava Yollarının katılmasından dolayı son derece mutlu olduÄumuzu ifade etmek istiyorum. MoÄolistan ile MoÄollarla Türkler arasında binlerce yılın ötesine dayanan tarihi birliktelik, ortak tarih ve kültür bilinci var. Daha evvelden Türk Hava Yolları uçuÅlarıyla direkt Ulan Batur-İstanbul uçuÅları gerçekleÅtiriliyordu. Bugün MIAT Mongolian Hava Yolları ile birlikte THYânin haricinde ilk uçuÅu baÅladı.â diye konuÅtu.
Yaman, MoÄolistan Hava Yollarıânın ilk 2 ayda haftada 1 gün sefer düzenleneceÄini, haziran ayından itibaren bunu haftalık 2 uçuÅa çıkarmayı istediklerini kaydetti.
