Pazartesi günü Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker, dar gövdeli uçak alımı için Boeing ile görüÅmekte olduklarını söyledi.Â

Dubai’de düzenlenen bir konferansta konuÅan Al Baker, “Seçeneklerimiz üzerinde çalıÅıyoruz” dedi. Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker, Airbus sipariÅleri iptal etmeyi düÅündüklerini açıklarken, havayolunun  Airbus jetleri yerine Boeing almak üzere görüÅmelerde bulunduklarını söyledi.
Qatar Airways ,hidrolik ve yazılım ile ilgili sorunlar yaÅanan altı Airbus A320neo  yerine Boeing almayı düÅündüklerini açıkladı. SipariÅlerin güncel liste fiyatı 643.800.000 $ deÄerinde.
Daha önce de havayolu Airbus’ın A320neo motorlarındaki sorun giderilmedikçe teslim almak istemeyeceklerini ve iptal etmeyi düÅündüklerini açıklamıÅtı.