UlaÅtırma, Denizcilik ve HaberleÅme Bakanı Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı’nda dolaylı 1,5 milyon insana istihdam saÄlanacaÄını söyledi.
“1,5 milyon kiÅiye istihdam saÄlayacak”
Türkiye’nin en büyük fabrikaları, sanayi devlerinden birinin TüpraÅ olduÄuna dikkati çeken Arslan, “Åu anda İstanbul Yeni Havalimanı’nda 35-36 bin kiÅi çalıÅıyor. BittiÄinde baÅlangıçta 100 bin kiÅi çalıÅtıracak, TüpraŒın 20 katı. 2023’e geldiÄimizde diÄer fazlar devreye girdiÄinde 225 bin kiÅi çalıÅacak, TüpraŒın tam 45 katı. Dolaylı olarak etkilediÄi, hizmet aldıÄı kesimleri sayarsanız yaklaÅık 1,5 milyon kiÅiye istihdam saÄlayacak. Dünyanın niye 3. havalimanından rahatsız olduÄunun en iyi göstergesi.” diye konuÅtu.
“Türkiye için marka proje”
Dünya havacılıÄının aÄırlık merkezinin Avrupa’nın batısından doÄuya doÄru kaydıÄına dikkati çeken Arslan, Ãin ve Hindistan’ın geliÅimine baÄlı olarak artık dünya havacılıÄının aÄırlık merkezinin Türkiye’nin bulunduÄu nokta olduÄunu söyledi. Arslan, bu durumun da havalimanının ne kadar isabetli bir kararla yapıldıÄını gösterdiÄine iÅaret ederek, Åöyle devam etti:
“Sayın CumhurbaÅkanımızın 10 yıl önce yerini araÅtırıp, dünyaya hizmet edecek havalimanı yapılması talimatı ile baÅladık. İyi ki o gün baÅlamıÅız, bugün baÅlasak geç kalınmıŠolurdu. BaÅlangıçta 90 milyon, sonraki etaplarda 150 milyon, gerektiÄinde 200 milyon yolcuya hizmet verecek. 2025 yılında Türkiye’de oluÅacak yıllık gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 5’ine yakınını sadece bu havalimanı oluÅturacak. Bu havalimanı bu anlamda çok anlamlı. Dünya havayolu Åirketleri de gelip oradan dünyanın uzak yerlerine gidebilecek. Bunlar hava sahamızı kullandıÄı, uçakları indiÄi, yolcu geldiÄi ve yaptıkları alıÅveriÅle birer gelir saÄlayacak ve ülke ekonomisine katkı olacak. Sadece istihdam anlamında deÄil, ekonomik olarak oluÅturacaÄı katma deÄer de olacak. MuhteÅem bir proje, prestij projesidir, Türkiye için bir marka projedir, aynı zamanda ülkenin hem istihdamına hem ekonomisine katkı verecek projedir.”
Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı’nın ardından Avrupa’nın çeÅitli havalimanları için geniÅletme kararı alınmasını da deÄerlendirerek, Åunları kaydetti:
“Dünya havacılıÄında bir sirkülasyon var ve insanlar bir yerlerden bir yere uçuyor. Birileri bu hizmeti veriyor. Yeni havalimanı bu büyüklüÄüyle hizmete girince birileri bu hizmeti veremeyecek. Dünya havacılıÄının aÄırlık merkeziyiz, avantajlı konumumuzla çerçevesinde insanlara hizmet sununca insanlar bizi tercih edecekler. İnsanlar bizi tercih edeceÄi için onlar bırakın büyütmeyi, küçülmek zorunda kalacaklar, ondan rahatsızlar. Dünyanın pek çok yerinde 10-12 yıldır süren, hala bitmeyen havalimanları var. İstanbul Yeni Havalimanı 4 yıl önce baÅlamıÅtı, 4,5 yılda yolcu taÅır hale gelecek. Bu, birçok yeri rahatsız ediyor, birçok yerde bazı insanlara fatura çıkarabiliyor.”
Kaynak:https://www.trthaber.com/
